K report

Tejszínes, cukkinis csirke

2010. október 04. - klarky

Az alábbiakban bemutatandó ételt már nagyon sokszor megcsináltam magamnak is és másoknak is, és eddig mindenkinek ízlett. Próbáljátok ki, igazán nem nehéz viszont annál finomabb!

 
Hozzávalók 2 személyre:
 
1 nagyobb csirkemell-filé
1 csík húsos szalonna vagy kockázott bacon
1 közepes fej hagyma
1 nagyobb cukkini
2,5 – 3 dl főzőtejszín
olaj (lehet oliva is, úgy még mediterránabb)
2-3 teáskanál bazsalikom
bors
 
 
 
Elkészítés:
 
A hagymát megpucoljuk, és apró kockára vágjuk, amit a felhevített olajon megdinsztelünk. Közben a húst felkockázzuk és a szalonnával együtt rádobjuk a hagymára. Ezeket együtt szépen összesütjük, mialatt a cukkinit alaposan megmossuk és nagyságtól függően fél, vagy egész karikákra vágjuk. Ügyeljünk arra, hogy azért 1 cm-től ne legyen vastagabb egy szelet.
 
Ha elkészültünk a hússal a darabolt cukkinit hozzátesszük, és együtt főzzük tovább. A cukkinit nem kell túlfőzni, úgy jó, ha picit ropogós marad, én legalábbis úgy szeretem. Ezt követően az egészet felöntjük főzőtejszínnel, hozzáadjuk a bazsalikomot és egy csipetnyi borsot. Ha van otthon rádobhatunk egy zöldfűszer-kockát is, de ha nincs nem baj, anélkül is jó lesz.
 
Innentől számítva már tényleg csak 1 perc és kész a mű, nem szabad hagyni, hogy a tejszín nagyon összeálljon, beűrösödjön, olyan jó kis szósz állaga legyen.
 
Penne tésztával táljuk. Jó étvágyat hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kreport.blog.hu/api/trackback/id/tr652343563

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vadszőlő 2010.10.08. 18:37:39

Kedves egészségedre a vacsorát !
süti beállítások módosítása