K report

Máshogy rakott cukkini

2010. október 15. - klarky

A következő étel elkészítését az inspirálta, hogy a legutóbbi főzőcskézésem után megmaradt egy cukkini. Mivel nem szerettem volna, hogy ott menjen tönkre a hűtő zöldséges rekeszében, ezért azt terveltem ki, hogy egyfajta töltelékszerű szuszmákba rétegzem és kisütöm.

 
A hozzávalók 2 személyre:
 
1 db cukkíni
2 tojás
1 szárított zsömle
aprított petrezselyemzöld
1 közepes fej vöröshagyma
kockázott bacon szalonna
olaj, fűszerek, só, bors, pirospaprika
szódabikarbóna
 
Elkészítés:
 
A hagymát kis olajjal és kockázott baconnel megdinsztelem. Közben felkarikázom az alaposan megmosott cukkinit és nagyon rövid ideig hozzárakom a sültszalonnás hagymához, hogy kicsit előpuhuljon. Ehhez hozzáadom a felaprított petrezselyem zöldet és néhány percig együtt melegítem őket.
 
Ha megvan, a cukkini karikákat óvatosan kiszedem és egy külön tányérra helyezem. Most következik a töltelék elkészítése. Én ezt aprítógépben csináltam, de ha nincs kézzel is megoldható az összeállítás. Tehát:
 
A szárított zsemlét vízbe áztatjuk, majd onnan kivéve összekeverjük a tojással, a hagymás – baconos - petrezselymes alappal, sóval, borssal, pirospaprikával. Pirospaprikából annyi kell, hogy jó színe legyen a tölteléknek, a többi fűszert ízlés szerint adagolhatjuk.
 
Végül az egészhez adunk egy fél teáskanál szódabikarbónát és alaposan összekeverjük/turmixoljuk.
 
Ha megvagyunk, egy tűzálló tálba alufóliát terítünk, azt bekenjük egy kis zsiradékkal, majd az aljára szépen egymásmellé terítjük a cukkini karikák egy részét. Ezt beterítjük a massza egyik felével, majd jöhet még egy réteg karika. Ráöntjük a maradék tölteléket, lefedjük és sütőbe tesszük.
 
A sütés folyamán a massza fel fog jönni, mint egy süti tésztája. A folyamat közben érdemes fogpiszkálóval nézegetni, hogy megsült-e már az étel belseje. Ha már nem ragad semmi a fogpiszkához levesszük a takarófóliát, kicsit pirítunk még a tetején majd készre jelentjük. Rizzsel, burgonyapürével tálaljuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://kreport.blog.hu/api/trackback/id/tr602374522

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása