K report

iPad-et a magyar alkotmányba!

2011. március 03. - klarky

Hát ezt is megértük. A magyar kormány végre valahára valamiben első lett a világon, nevezetesen a mi új alkotmányunk iPad-en íródik. Ezt az érdekes és minden bizonnyal a világ tőzsdéit megrengető bejelentést maga Szájer József, Európai Parlamenti képviselő tette, aki lelkes blogbejegyzésében arról tudósított, hogy fenti, már-már nemzet alapító cselekedetét ezen informatikai eszközön viszi véghez.

 
Írásából az is kiderül, hogy nagyon hálás Steve Jobs-nak a tábláért (Steve biztos elmorzsol egy-két könnycseppet a hír hallatán) és az is, hogy annyira hozzánőtt az eszköz a képviselő úrhoz, hogy hivatalos munkavacsorán is arról bloggol, bár tudja, hogy ez bizony illetlen dolog. (AZ ÉN ADÓMBÓL!)
 
Nehéz szavakba önteni Szájer Úr lelkesedését, ezért nem is idéznék sokat az eredeti posztból, akit érdekel klikkeljen át, jól fog szórakozni. Írásából olyan dolgokat tudhat meg a lelkes olvasó, hogy az iPad gyorsabban bootol, mint egy hagyományos laptop, a leveleket mindenhol meg tudja nyitni vele és azok tartalmát javítva vissza is tudja küldeni. Miközben tolja József a kontentot remek ötlete is támad az alkotmány tartalmára vonatkozóan! Javasolja bevenni az alaptörvény szövegébe a következőt, idézem:
 
„Magyarország az állam működésének hatékonysága, a közszolgáltatások színvonalának emelése, a közügyek jobb átláthatósága és a polgárok esélyegyenlősége érdekében törekszik az új technológiai megoldások alkalmazására.”
 
Ezt így bele az alkotmányba. Eddig csak arról vitáztak a képviselők, hogy legyen-e az új jogszabályban Szent Korona-tan, tartalmazza-e az állampolgári jogok mellett az állampolgári kötelességeket is, a gyerekek utáni plusz szavazati jogot, az államadósság mértékének korlátozását, stb.-stb. erre most itt ez a remek ötlet.
 
A keresztény Magyarországról szóló részhez egyből hozzágombolják a jézustáblát is!
 
Hogy mit összefognak röhögni ezen száz év múlva a jogtudósok! 8-)
 
Ja, nem tudom képviselő úr két munkavacsora és pár blogbejegyzés közt megtudta-e, de tegnap kijött az iPad 2. Kéne szólni a titkárságra, hogy a költségtérítés terhére lesz egy upgrade!
 

A bejegyzés trackback címe:

https://kreport.blog.hu/api/trackback/id/tr612707837

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

_alesi_ · http://alesi.tumblr.com 2011.03.04. 08:04:03

Ha nő lenne, megkérdezném: őt ki dugja, hogy eddig jutott?
süti beállítások módosítása