K report

Az új Red Bull RB9 – a szavam is eláll

2013. február 03. - klarky

Épp ma délben, a világbajnoki címvédő Red Bull istálló is előállt a 2013-as szezonra készített autójával. A bemutatóval egy időben gyorsan kiadtak egy remek „így készült” videót is, ami igazi csemege nem csak a formula 1 és a Red Bull rajongói számára, hanem a műszaki dolgok és a technológiai folyamatok után érdeklődőknek is. (a 3D nyomtatás megvan benne?)

3 és félpercnyi utazás a gépészet, az aerodinamika és az autóépítés világába, valódi mérnök porn.

Jól nézze meg mindenki, mert szezon közben csak az autók háta lesz látható! :-)

A száraz tények: az idei modellt, ami a 2005-ös hatalomátvétel óta már a 9-ik osztrák autó – akárcsak a Red Bull összes eddigi világbajnok autóját – Adrian Newey tervezte és ezúttal is a Renault V8-as motorja hajtja majd. A pilóták Mark Webber és Sebastian Vettel lesznek, a többi meg majd jövő kedden kiderül, amikor először gurul pályára a gép a spanyolországi Jerezben. Gondolom, a cél idén sem lehet más mint a VB cím, a 2 pilótán nem hiszem hogy múlna a dolog és hamarosan kiderül az is, hogy mit jelent a gyakorlatban a tavalyi gép evolúciója és mit találtak ki idén a versenytársak az eddigi sikersorozat megtörésére.

red_bull_rb9_2013.jpg

Red Bull RB9 (2013)

A bejegyzés trackback címe:

https://kreport.blog.hu/api/trackback/id/tr235060645

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása