K report

Sosem volt Mustangok

2013. december 12. - klarky

Pár nappal ezelőtt, egészen pontosan december 5-én mutatta be a Ford a legfrissebb Mustang generációt, amelynek legfőbb jellemzője, hogy már nem csak Amerika, de az egész világ számára fejlesztették, azaz itt Európában, akár nálunk is megvásárolható lesz majd hivatalos kereskedésben.

ford_mustang_2014_blog.jpg

Ford Mustang 2014

Miközben a világ autószerelmeseinek jó része az újdonságot szemlélte a carscoops olyan zseniális archív képeket tett közzé a múltból, mely kimeríthetetlen csemegéznivalót kínál a típus iránt érdeklődők számára. A közzétett képek betekintést engednek a modell szülőszobájába egészen a 60-as évek közepétől kezdődően, melyekből megtudhatjuk, hogy milyen elképzelések kavarogtak a tervezők fejében és milyen út vezetett a sorozatérett járgányok piacra kerüléséig.

Rajzok, agyag- és gördülő modellek, prototípusok és működő példányok láthatóak a galériában, melyek közös jellemzői, hogy utcára egyik sem került, de kísérletezések révén mind-mind hozzájárultak a végleges változatok megszületéséhez.

A Mustang szó hallatán szinte mindenkiben egy sportautó képe jelenik meg, de ha végnézzük a most kikerült archív felvételeket bizony láthatjuk, hogy nemegyszer majdnem letért a gyár a kitaposott útról, hisz olykor egész fura formák kerültek ki a dolgos kezek közül, amin csak a vágtató ló és a felírat utalt arra, hogy milyen autóról is van szó.

A másik, ami szintén szembe tűnik, hogy míg a papír – majd később a számítógép képernyője – elég sok mindent elbír szerencsére sok esetben a tervek nem, vagy nem pont úgy valósultak meg ahogy azt először megálmodták. (Külön felhívnám a figyelmet arra az utas szállítási elképzelésre, amikor is az volt a terv, hogy az emberek majd a csomagtartón át másznak be az utastérbe és a sofőrnek háttal foglalnak majd helyet. Nem semmi koncepció…)

Kalandozzunk tehát a múltban és repüljünk egész máig, lássuk milyen kacskaringós út is vezetett az utca embere által is ismert, Iacocca Lee által megálmodott alapok kibontakozásáig.

via carscoops

A bejegyzés trackback címe:

https://kreport.blog.hu/api/trackback/id/tr835688236

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása