K report

Hétköznapi tárgyaink egy művész szemüvegén át

2014. június 28. - klarky

Korunk rohanó emberének hétköznapjai sok mindenről szólnak, csak nem az álmodozásról, a merengésről és az ügyes-bajos dolgoktól való elvonatkoztatásról. Hol vannak már azok az idők, mikor nagyszüleink, szüleink egy kukoricacsuhéba babát vagy egy fél dióhéjba katicabogarat képzeltek és azzal játszottak…? A mai kor embere hajlamos elsikkadni a részletek felett és unottan szemlélni a körülöttünk lévő folyamatosan változó világot melyek egyszerre jelentenek túl sok és túl kevés ingert a fogyasztói társadalom számára.

De szerencsére vannak olyanok, akik nem elég, hogy idővel rendelkeznek ahhoz, hogy elmélázzanak a dolgokon, de tehetségük is van ahhoz, hogy ébredő gondolataikat formába öntsék és az ez által új ruhába csomagolt tárgyakat megmutassák a nagyvilágnak.

Így tesz hosszú idők óta a francia Gilbert Legrand is, aki képes teljesen hétköznapi eszközöknek személyiséget adni így formálva belőlük különös karaktereket. Ezen felismeréseket nem csak remek képzelőerő, de művészi képesség is támogatja így hozva létre igazán szemet gyönyörködtető, meghökkentő és olykor vicces teremtményeket.

Lássunk néhány kreálmányt az elmúlt 10 év terméséből, melyek létrehozásához nem kellett más csak egy kis festék, kézügyesség és sok-sok képzelőerő.

Mutogatós bácsivá váló ajtózsanér, kisegérré változó vállfa, megelevenedő vízcsapok és új alakot öltő kéziszerszámok, van itt minden, mint a jó búcsúban... Neked melyik tetszik a legjobban?

via downgraf.com

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kreport.blog.hu/api/trackback/id/tr66446357

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása