K report

Open Dott tablet tárhelyének megnövelése

2015. augusztus 11. - klarky

A tavalyi év vége felé, a karácsonyi szezont megelőzően érkezett meg a Tesco polcaira egy új, mondhatni saját márkás elektronikai termékcsalád, mely Op3n Dott néven kínál(t) tabletet, okostelefont és fit band karkötőt.

Az új jövevényeknek elég gyorsan híre ment, tekintve, hogy meglehetősen jó áron kínáltak szép design –nal, jó anyaghasználattal és összeszerelési minőséggel bíró termékeket.

Az ünnepek előtti időszakban ajándék gyanánt én is vettem jelzett portfólióból két darab tabletet, melyek valóban szemrevaló portékáknak bizonyultak, a hasonló árkategóriában induló versenytársakat (max. 30 ezer Ft) könnyedén utasította maga mögé fémes hátlapjával, 4:3 –as képarányával (üveg?) és szinte milliméterre megegyező iPad Mini méretével, kialakításával.

opendott_tablet.jpg

Ha ilyen üzletbe szalad bele az ember (ráadásul mikor én vettem ClubCard –dal mindössze 23900 Ft –ot kértek érte) hajlamos gyanakodni, hogy valami buktató biztos van a dologban, mert ez így túl szép, hogy igaz legyen. A feltételezés röviddel bekapcsolás és némi fórumozás után realitássá is vált. Kiderült ugyanis, – szándékosságot semmiképp nem feltételeznék - hogy egy gyártási hiba révén a sorozat háttértárának partícióját rosszul osztották ki a derék kínaiak, így az elvileg fizikailag létező 8 Gb –os kapacitásból ~2 Gb volt az elérhető.

A gép hibátlanul tette a dolgát, gyors és nagyon smooth volt rajta minden, csak a folyamatos tárhely fogyás árnyéka vetült a boldog használatra.

Hogy nem egyedi esetről volt/van szó mi sem bizonyítja jobban, mint a rövid időn belül több ezres hozzászólással bíró fórumok, mely mind ezen probléma körül pörögtek és az, hogy felismerve a bajt a Tesco is figyelemfelhívó A4 –eseket ragasztott a polcok elé (mikor én vettem még erről szó sem volt) és tömegével szórta ki a készülékeket 15 ezer forintos már – már bagatell áron.

Ha lehetek őszinte ennek láttán a mosolyom korántsem volt őszinte. Bejegyzésekből tudom, hogy rengetegen írtak az ügyfélszolgálatnak megoldást sürgetve, de hosszú – hosszú ideig ígéreteken kívül semmi előrelépés nem történt az ügyben.

Reményvesztett okos android guruk kezükbe vették az irányítást és kidolgoztak egy újrapartícionálási metódust, de ugye ha valaki ezzel operál és ne adj isten szervizbe kerül a kütyü az a minimum, hogy ugrik a gari, így én nem akartam kockáztatni, vártam, olvasgattam és reménykedtem, hogy egyszer talán hátha lesz hivatalos megoldás is.

Elmúlt a tél, a tavasz, már a nyár is jócskán beköszöntött. Ez idő alatt még a hivatalos weboldal is leállt, így alig hittem a szememnek, amikor az Op3nDott facebook oldalán rögzített bejegyzésben egy posztot találtam, mely szerint kész a patch, lehet javítani a gépet idehaza, azaz még csak szervizbe se kell menni ahhoz, hogy a garancia megmaradása mellett magunk szerezzük vissza a hiányzó biteket.

Azt kell mondjam elég jó munkát végeztek a srácok, nagyon ügyes kis csomagot raktak össze mert általa valóban megoldódik a gép nagy hibája. Tekintve, hogy amennyire jó munkát végeztek az IT szakemberek olyan rosszul kommunikálták és juttatták el a célközönséghez a terméktámogatók és marketinges kollégák (a bezárt honlapon egy szó nincs az egészről, de még csak egy facebook linket se tettek ki, hogy erre tovább a megoldás érdekében és arról már ne is beszéljünk, hogy mit csinál az, aki nincs regisztrálva az internet kékre festett pöcegödrébe) a nagy hírt úgy határoztam, hogy pusztán jó szándékból kiteszem hát ide is, hátha valaki a Google segítségével keresi a megoldást, és kiegészítésként is hozzáfűznék a dologhoz pár gondolatot, ami a leírásba nem került bele.

1., A csatolt fájlt kitömörítve minden szükséges info és program a rendelkezésre fog állni, tehát semmi plusz dologra nem lesz szükség, csak szolgamód követni kell a leírást a siker érdekében.

2., Amiről nem szól a silabusz az az, hogy mielőtt nekifogunk a műveletnek mindenképp csináljunk egy un. factory reset –et, azaz állítsuk vissza a tabletet gyári állapotba. Se magát a tényt, se annak módját nem említik, ezért leírnám ide mindenki okulására a mikéntet:

  1. A tabletet kapcsold ki. Nem alvó mód, teljes kikapcsolás, azaz power off amire szükség lesz.
  2. Egyidejűleg nyomjuk meg a hangerő fel és a bekapcsoló gombot, mire bejön egy menü.
  3. A hangerő gombokkal navigáljunk el a RECOVERY menüpontra, majd a bekapcsoló gomb megnyomásával adjuk ki az utasítást.
  4. Ennek hatására a gép újra fog indulni, majd a bejövő képen a menük közül válasszuk ki a hangerő gomb nyomogatásával a FACTORY RESET pontot és a power gombbal nyugtázzuk.
  5. Várjuk meg míg lefut a folyamat és jöhet a javítás.

3., A csatolt programok telepítésekor vegyük figyelembe, hogy azok közül legalább az egyiket csak Windows 7 kompatibilis módban tudjuk futtatni akár Win 8, 8.1 vagy Win 10 alól próbálkozunk. Erre telepítéskor fel fogja hívni a figyelmet a rendszer. A megoldáshoz a következőt tegyük. Ha kérdezi, hogy melyik rendszerben futott utoljára jól a program válasszuk a Windows 7 –et, ill. futtatáshoz jobb klikk az adott filén (nekem elég volt a telepítési sorban az első alkalmazás esetében ezt tenni) és válasszuk a ’Kompatibilitási problémák megoldása’ pontot. Ezzel a megoldással az újabb rendszerre is felmennek a segédprogramok és a továbbiakban ezzel nem lesz gond.

Nagyjából ennyi amire külön figyelni kell, a többi szépen le van írva. Nekem elsőre hiba nélkül lefutott a folyamat, a kezdeti 2,04 Gb –ból 4,59 Gb lett, ami azért jelentős javulásnak nevezhető.

Mindenkinek javaslom akinek ilyen gépe van, hogy csinálja meg a hivatalos javítást, hisz ezzel csak nyerhetünk és egy igazán jó képességű masinát kapunk eredményül immár használható tárhellyel.

Az meg, hogy ez a termékbevezetés így alakult legyen tankönyvi példa. A kontra rubrikába beírhatjuk, hogy így nem lett volna szabad bevezetni egy terméket, hisz minimális odafigyeléssel, kellő minőségbiztosítással ezzel a hibával nem jöhetett volna ki egy 8 Gb –os tablet a gyárból. A pro viszont az, hogy noname terméktől szokatlan módon mégiscsak fejlesztési időt és pénzt áldoztak a megoldásra és megcsinálták amit elrontottak. Összességében írjunk be egy nagy piros pontot mind a Tesco –nak, mind a gyártónak, és használjuk egészséggel tovább a kütyüt, hisz a vargabetű ellenére azt hiszem ezen az áron jobb tabletet keresve sem találhattunk volna.

Legközelebb meg figyeljen oda mindkét fél. Mehetett volna ez jobban is és akkor nem esik csorba a „márka” hírnevén.

A bejegyzés trackback címe:

https://kreport.blog.hu/api/trackback/id/tr67698968

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

sasfészek 2015.08.26. 16:20:19

Nagyon szépen köszönöm! A két kisgyerek táblagépét frissítettük és nagyon örülnek.

klarky · http://kreport.blog.hu/ 2015.09.03. 17:30:17

@sasfészek: Örülök, ha sikerült, már megérte megírni ezt a posztot! Köszi a visszajelzést! :-)

Somogyi Krisztián 2015.09.04. 11:53:45

Helo! Köszi a segítséget sikerült !!! 4,9GB lett :/ Lényeg ,hogy működik :)

Somogyi Krisztián 2015.09.04. 11:55:02

vagy is Annyi mint Neked :) félre írtam bocsánat XD

Dániel Hosszú 2015.09.05. 23:44:14

szia, nálam mindig megakad 5, meg 10 százaléknál , mi lehet az oka ?

klarky · http://kreport.blog.hu/ 2015.09.06. 11:33:18

@Dániel Hosszú: Érdemes akkor kísérletezni másik USB kábellel. Továbbá fontos, h a kábelt közvetlenül a gépbe dugd, ne pld. USB elosztóba. A gépen több portot is kipróbálhatsz.

Ha mindent a leírást szerint csináltál fel kell, h menjen az új rendszer.

hitfire 2015.11.01. 11:55:30

hali
nekem 5%-nál megakadt... 3 USB kábellel és 6 USB porttal se működik :/ valaki tud segíteni?
előre is köszönöm

István Balczó 2015.11.11. 08:23:05

Üdv!

2014 karácsonyán vásároltuk eme csoda tab-ot, értek a kütyükhöz egy bizonyos felhasználói szinten, így minden adata a papíron megelégedéssel töltött el, milliomosok nem lévén az ára is belefért a költségvetésbe. Azonban a tárhely probléma minket is hideg zuhanyként ért. Idestova 1 éve van meg a készülék, kifogástalanul működik, bár a topic témájában szereplő probléma miatt viszonylag keveset használtuk, esetleg böngészésre. Rég óta bújom a fórumokat, mikor eszembe jut épp, és van időm ránézni, de az eddig talált megoldások körülményesnek tűntek, mindenféle sd modok, stb...

Ezt a módszert viszont kellőképpen egyszerűnek és "hivatalosnak" is találtam, így hát belevágtam.

Elsőre én is az 5%-os probléma falába ütköztem, kisebb kétségbeesés után azonban usb kábelt cseréltem a javasoltak szerint (usb port maradt az előző) és láss csodát, felküszködte a flasht!

Hatalmas segítség volt ez a blog, áldás az ilyen emberekre mint Ön, aki veszi a fáradtságot, hogy ilyen post-al más embereken segít!

Köszönjük szépen!

István Balczó 2015.11.11. 08:33:50

Előző kommentemhez egy kis kiegészítés: egyik usb kábel sem a gyári, táblagéphez kapott madzag volt, az első a saját Huawei G6 4G telefonomé volt, ezzel nem sikerült, a második ami bevált, pedig párom Lenovo A 536 telefonjának a kábele volt.

klarky · http://kreport.blog.hu/ 2015.11.18. 08:29:24

@István Balczó: Örülök, h segített a leírás és köszönöm a visszajelzést.

Már megérte megírni a posztot. :-)

Gergő Csápenszky 2015.11.21. 18:26:07

Nekem nem sikerült sajnos odáig eljutok hogy elkezdi telepíteni majd 5 % lecsatlakozik gépről a tablet majd pár másodperc múlva vissza és ettől megbolondul a program pedig mindent úgy csináltam ahogy le volt írva és mégis hiába cseréltem az usb kábelt meg más portba raktam ugyanazt csinálja és már bekapcsolni se tudom és semmire se reagál

Gergő Csápenszky 2015.11.21. 18:46:48

A droidboot-ot még beadja azt ennyi valaki segítsen mert hiába csinálok mindent ahogy kell semmi ugyanaz jön elő .

Cirmos819Hatvan 2015.11.22. 17:16:50

Kedves Klarky!
Elakadtam ott, mikor azt kéri, hogy : Kattintsunk a Browse gombra és válasszuk ki a TAB SW mappában lévő flash.xml fájlt.., nekem ezt nem adja be.., és a WinRar kicsomagolásnál is, TAB FW van, de azt ha rámegyek a Browse-ra, be sem adja.., így ki sem pipálja zölddel, hanem a piros X van.., így hiába van összecsatlakoztatva a gép, a Tablettel.., a Start to Flash gomb-Inaktív. Így a telepítés el sem kezdődik..
Tudsz rá valami megoldást?

Köszi előre is: Erika

klarky · http://kreport.blog.hu/ 2015.11.23. 11:49:32

@Cirmos819Hatvan: Jól értem, nincs meg a flash.xml file? Tehát le van töltve a kérdéses rar file, azt kicsomagoltad és a létrejött mappában nincs benne a flash.xml?

Fura, annak ott kellene lennie pedig.

Ma közzétett az Open Dott egy új elérési útvonalat, nézd meg kérlek ezt, lehet, h az eredetibe (ami a cikkben is szerepel) belenyúltak. Itt lesz:

www.dropbox.com/s/29aahq0lbzj4dmu/Op3ndott.rar?dl=0

Mindenki másnak üzenném:

Ha az itt bemutatott megoldás nem segített és már minden trükk (kábel, port csere) be lett vetve, akkor sajnos nincs más hátra, minthogy vissza kell vinni a gépet a boltba. Innen távolról nem fogjuk tudni megoldani a problémát, ott valami más baj lehet, tekintve, hogy nálam is és sok más tulajnál is simán lement a dolog.

Bodor Béla 2015.12.18. 18:15:37

Sziasztok!
Azzal a problémával fordulok hozzátok hogy az általam vásárolt Op3n-dott tabletemen a média fájloknak nincsen hangjuk csak a belső hangok szólnak rajta pl. értesítés persze már nem garis a készülék.
Ha valaki tudna segíteni megköszönném.
Köszi előre is: Béla

dott4 2015.12.29. 16:44:31

Sziasztok!
Az a problémám,hogy egyik napról a másikra nem nem tudom a mintát feloldani,nem tudom a gépet használni,azt írja ki helytelen minta.Kéri a felhasználónevet,jelszót,de nincs rajta bekapcsolva a vifi.Nem lehet használni.Mit tegyek?Már próbálkoztunk mindenfélével,lehet,hogy leblokált?A mintát régóta használtuk.Nem változtattuk meg.

Sendrov 2016.02.08. 10:52:03

Üdv! A blogbejegyzésben szereplő letöltési link már nem működik, mert azóta frissítette az Op3n Dott.
Itt az új letöltési link:
www.dropbox.com/s/29aahq0lbzj4dmu/Op3ndott.rar?dl=0
Forrás:
www.facebook.com/op3ndott/posts/575693379238476

Lala Tápai 2016.03.08. 14:32:21

@Sendrov: Sendrov... Hello...Köszönöm a link kiegészítésed,nélküle nem is mentem volna semmire...!!! Nos,letöltöttem a rar. file-t,namost nekem már csak egy nagy segitség kéne,mégpedig elmagyaráznod hogy mit s hogyan,milyen sorrendben csináljak... Mondanám mi van hozzá itthon..: Van 2 db. USB kábel(kompatibilis hozzá) ,van egy számítógép (erős) 8 db. USB porttal,amúgy nem az én sz.gépem,amin Win.XP van,de gondolom azon is meg lehet csinálni,vagy ha nem max elmegyek valahová,azt fizetek érte csakhogy meg tudjam oldani a problémám... Szóval recoveri menü stb. és elvileg minden mást maga csinál..??? :\ mármint az elején 1-2 választási pont,aztán mindennek fel kell települni.??? Help me...!!! Írd meg ide vagy jobb lenne e-mail címemre..: lala7676@freemail.hu Válaszod és segítséged előre is köszönöm....!!! :) Szeva és további szép napot...!

Lala Tápai 2016.03.08. 14:41:06

Sziasztok... Látom nem vagyok egyedül az "OpenDott problémával" Detto ugyan abban a cipőben járok...sőt én még megspékelném annyival az én sztorimat,hogy tavaly augusztusban vattem Makó-n a Tesco-ban 29.990- forintért és képzeljétek rá kb. 1 hónapra ismét betévedtem párommal a Tesco-ba és csodák csodája már csak 14.990- forintba került.... :\ Basszus.... Mondtam,de nem mintha bántam volna,csak épp fele áron is megvehettem volna....!!! Amúgy nálam minden oké,kajak jól megy minden...még gyenge wifinél is elég gyors.... Én meg vagyok vele elégedve csak a belső mem. ne lenne vele gond....! :( Üdv.minden OpenDott rajongónak... :D

Treszler István 2016.03.24. 08:27:43

Helló! A csatolt fájl linkjét nem találja a gépem. Mi lehet a baj?
Előre is köszi a segítséget.

Alex Csík 2016.04.28. 21:54:15

HELP!! Kérlek segítsetek nekem. Az első lépésektől kezdve. Le szedtem a csatolt fájlt fel is telepítettem most jön a kérdés. A csatlakozás előtt vagy után kell belépni a tab menüjébe? Honnan választom ki az xml fájlt? Egészen pontosan addig jutottam el , hogy feltelepítettem az alkalmazást csatlakoztattam a tabot kikapcsolt álapotban , de előtte megcsináltam a fent említett utasításokat, na szval ott tartok hogy csatlakoztatva van fe is ismeri a browse gombra katintva ki jön egy másik ablak amiben ott van hogy (build_servers) rá katintok a megnyitásra aztán a (Flash file*.xml) mezőben berakja , de a start to flash gomb elsötétedve marad és itt megszünt a tudomány :( segítsetek kérlek. Előre is köszönöm a válaszokat.

Andíka Szolnokí Mazsola 2016.06.18. 05:24:21

Hello ezt geppel kell csinalni? mert nem ertem
Odaig jutottam el hogy factory rest
Valaki elmagyarazna hogy pontosan mit csinaljak ???
Koszonom

eastern 2016.11.02. 13:53:27

Hátha olvassa még valaki...
A 3. pont szerinti kompatibilitási problémák megoldása nekem nem működik, hiába csinálom, ugyanúgy nem engedi futtatni az IntelAndroidDrvSetup1.1.5.exe-t, hanem:
"Felhasználói fiókok felügyelete
A rendszer letiltotta ezt a programot a számítógép védelme érdekében.
A rendszergazda megtiltotta Önnek ezen alkalmazás futtatását. További információkért forduljon a rendszergazdához."

Mi lehet a megoldás?

eastern 2016.11.03. 11:35:01

Megvan! Hagyni kell a francba a win10-et, ,keresni kell egy másik gépet. Én egy ősöreg xp-s gépet tudtam szerezni, 20 perc alatt kész lett az egész, 4,59 GB belső tárhely + a korábbi makrancoskodások - hol az egyik alkalmazás állt le, hol a másik - is megszűntek.
Köszönet mindenkinek!

Bujdosó Róbert (Mikrobi75) 2016.12.09. 18:14:36

Sziasztok.

No, én már a legelső lépésnél megakadtam. Az intelAndroidDrvSetuo1.1.5.exe file telepítésre előugró ablak.: A rendszergazda megtiltotta Önnek ezen alkalmazás futtatását.
Ezt "futtatás rendszergazdaként" is feldobja.
???
Valaki tud valami érdemleges megoldást?
Köszönöm!

Szerencsés Barát 2016.12.13. 10:52:37

Üdv

1. Phone Flash Tool elindítása.

2. Táblagép csatlakoztatása USB kapcsolattal (kikapcsolt állapotban, a hangerőcsökkentő gombot nyomva tartva).
Sikeres kapcsolódás esetén a készülék megjelenik a listában.

Ezek az első két lépés.Az első megvan, elindult a phoneflashtool egy win81es PC n
Csatlakoztatom a tabot usb kábellel a géphez? - csatlakoztattam és minek kéne történni?
Megköszönöm ha valakinek van lehetősége, és türelme segíteni a 2. ponttól :D
Köszi előre is!

Lala Tápai 2017.02.13. 17:45:51

Sziasztok..
Nemtudom olvassa-e még valaki ezt a fórumot,de nekem is már több mint egy éve megvan az op3n dott tabm és tárhely gondom van mint a hasonló előttem szólóknak...
Mindent a leírásban sorra követtem,de nálam 66%-nál megáll a telepítés folyamata...
Nem tudom mit tegyek... :(
Valaki segítene mit hogyan csinálják..???
E-mail címem : Lala.tapai7676@gmail.com
Előre is köszönöm... :)

Lala Tápai 2017.02.13. 21:36:38

@Szerencsés Barát: A mobileFlashTool-ban meg kéne jelennie a készüléknek,majd lessz mellette egy"gomb" Flash felirattal...
Ezt megnyomva elindul a flash-elés...
Közben egy rublikában jelzi az aktuális telepítési állapotot %-ban...
Ha minden oké,akkor 100 % után késszen van a flash-elés...

Lala Tápai 2017.02.13. 22:05:47

@Andíka Szolnokí Mazsola: Szeva...
Erre a linkre kattintva egy op3n dott tar file lessz,amit letöltessz,majd pl. WinRar-ral (én azzal csináltam)kicsomagolod és egyesével telepítessz mindent...
Ezután a MobileFlashTool nevű alkalmazást elindítod,ezután az USB kábelt bedugod a Szent.gép egyik portjába és megfogod a tabot és egyik kezeddel benyomod a hang felfelé gombot és a bekapcsoló gombot egyszerre,de nem engeded el hanem bedugod az USB kábelt a tab-ba közben nyomva tartod a gombokat...
Ha minden jól ment, akkor a Flash Tool-ban megjelenik a tableted...
A gombokat már el lehet engedni...
Ha megjelent a tablet a programban, akkor van mellette egy gomb,aminek Flashmobot felirata van,ezt megnyomod és elindul a Flash-elés...
Mellette van egy rublikában,ami %-ban mutatja a telepítés aktuális állapotát...
Ha minden jól megy, akkor 100 % lessz...És ekkor lessz készen a Flash-elés....
Remélem segítettem a probléma megoldásában...

komi77 2017.05.28. 09:41:23

@Lala Tápai: Kedves Lala! Végre sikerült regisztrálódjak az oldalra. Szóval nekem is flash-elős gondom van ezzel a csodamasinával. Utolsó bejegyzésedben hivatkozol egy linkre de én nem találom. Ha kérhetném, feltennéd még egyszer a linket?

Segítséged előre is köszönöm! Üdv

komi77 2017.05.30. 10:14:27

@klarky: Szia klarky! Köszönöm szépen! Tegnap 3 napos erőfeszítés és sikertelen próbák után végre megoldódott a flash-elés. Mindig elakadt 5-10 százaléknál - mint sokaknak. Az összes ismerősöm összes kábelét kipróbáltam (ami nem kevés). Aztán egy már többször próbált kábellel sikerült a dolog. Mindent ugyanúgy csináltam mint előtte, de végre meg van. Most már bővült a tárhely és használhatóbb a gép. Arra azért továbbra sem jövök rá, hogy a behelyezett SD kártyára miért nem lehet átpakolni az appokat.. Ezt a lehetőséget a masina nem ismeri. No mindegy egy darabig elég lesz a dupla belső tár is.
Külön köszönet, hogy ennyi idő eltelte után is segítettél!

klarky · http://kreport.blog.hu/ 2017.05.30. 11:11:41

@komi77: Szia! Örülök, h sikerült!

Ami az appok áthelyezését illeti: az egyrészt az android rendszerétől függ (egy időben ha jól emlékszem engedték, aztán korlátozták, a mostani rendszerek jóideje megint engedik) másrészt pedig az alkalmazás írójától függ. Van amelyik app mehet kártyára, más nem. A logikát én sem értem, ez van, fogadjuk el. :-) Amúgy ezen a táblán már elég régi android fut, nem lennék meglepve ha ez lenne az oka a dolognak.

Én nem próbáltam nálam megy -e, lehet, h itt már korlátozva volt a dolog.

Józsvai Zoltán 2018.02.25. 15:18:41

Üdv.Valakinek megvan a file,mert a drobbox-os linkek nem működnek......e-mailom:jozsvai81@gmail.com. Előre is köszönöm.

zokart 2018.06.06. 13:54:34

Sziasztok. Lenne valaki olyan kedves, hogy elküldi nekem a file-t? Lehetetlen elérni sajnos. és szükségem lenne rá. Előre is köszi. Email: zolikazoli98@freemail.hu

Levys81 2018.11.21. 19:21:00

Sziasztok! Ha valaki fel tudná dobni egy linket, amin elértem a csomagot, azt nagyon megköszönném!

demi66 2019.06.28. 10:18:33

Sziasztok! Ha még valaki olvassa a hozzászólásomat, akinek megvan a csomag ( sajnos sehol nem érem már el ) , nagyon megköszönném , ha elküldené erre a címre: dbj70@freemail.hu .

klarky · http://kreport.blog.hu/ 2019.06.29. 21:40:07

@demi66: Átírtam a posztban a szükséges file linkjének helyét, próbáld kérlek onnan.

demi66 2019.07.01. 21:30:19

@klarky: Nagyon szépen köszönöm. :)
süti beállítások módosítása