K report

Tuning fesztivál Miskolcon. Jó-jó, de minek?

2010. június 13. - klarky

A tegnapi nap folyamán megrendezésre kerül a miskolctapolcai autóskempingben az I. Autohifi és Tuningfesztivál.

 

Úgy éreztem, hogy nekem, mint autóbolondnak kötelességem kilátogatni az eseményre, így ebéd után felkerekedtem, hogy megnézzem mit sikerült összehozni. A körítés és a beharangozó elég jól sikerült, csináltak klassz weboldalt igazán figyelemfelkeltő videoval, volt médiatámogató (az egyik helyi rádió rendszeresen bejelentkezett a helyszínről), volt DJ, tenyésztett szép lányok és persze autók.

 

Végjártam a sorokat, megnéztem az autókat, belehallgattam a zenékbe, és bár kétségtelen, hogy volt jó pár szent őrült, aki pénzt-paripát-fegyvert nem kímélve csodás autót hozott össze, valahogy mindvégig hiányérzetem volt.

 

Délután, miután hazaértem tovább morfondíroztam és azt hiszem rájöttem arra, hogy mi is volt a baj.

 

Jómagam nem először látogattam már el ilyen eseményre, hisz időről-időre vannak helyi kezdeményezések arra vonatkozóan, hogy összekovácsolják az autóstársadalmat és hol a veterán autók mentén, hol a zene köré szervezve, de bemutathassa bárki féltve őrzött kincsét. Ezek a rendezvények elég jó érdeklődés mellett zajlanak, de van velük egy hatalmas baj, nevezetesen az, hogy kisebb-nagyobb eltéréssel ugyanazok a résztvevők, ugyanazok az autók kerülnek bemutatásra.

 

Tegnap azt gondoltam, hogy talán megtörik a jég, de sajnos nem. Pár kivételtől eltekintve megint csak ugyanazok az autók kerültek elő, amikkel már találkozhatott a téma iránt érdeklődő korábban is.

 

Gondolom azzal nem árulok el nagy titkot, hogy az északi régió nem épp arról nevezetes, hogy az embereket felvetné a pénz. Persze ez nem azt jelenti, hogy nincsenek szép és jó autók, de nekem az a sanda gyanúm, hogy ezek gazdái valahogy nem szívesen állnak rivaldafénybe.

 

Érdekes módon a fesztiválon nem jelentek meg a város útjain nap mint nap látható igazi bitang verdák. Valahogy nem hozták el a Nissan GT-R-t, a Maserati GT-t, otthon maradtak a Ferrarik és, hogy mást ne mondjak, gondolom a helyi X6-os BMW-k is (szigorúan román rendszámmal) a garázsokban hűsöltek.

 

Az a szakvéleményem, hogy ennek az az oka, hogy - sajnos ismerve a magyar jövedelem viszonyokat - ezek az autók nem épp tisztes adófizető állampolgárok tulajdonában vannak, így ők jó érzékkel inkább rejtegetik a vasakat, eszük ágában sincs nagy nyilvánosság előtt parádézni velük.

 

Tekintettel arra, hogy jó ideig az átlagember nem lesz olyan életszínvonalon, hogy e fajta tőkeigényes hóbortnak hódoljon el kell keserítenem a mindenkori szervezőket. Rendezhetnek itt bármit, igazán jó autókat sosem fogunk látni, legjobb lesz ha beérjük a tuning Astrakkal, levetett Calibrákkal. Kár, nagyon-nagyon kár…

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kreport.blog.hu/api/trackback/id/tr962078790

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

iGeri · http://www.agyugolyofutam.hu 2010.06.16. 13:03:57

Nice!
Ha szeretitek a jó autókat akkor mindenkit várunk a 2010-es magyarországi hivatalos ÁgyugolyóFutamon!
www.agyugolyofutam.hu
www.facebook.com/agyugolyofutam
süti beállítások módosítása