K report

Az automobil históriája

2012. november 20. - klarky

1888 augusztusát mutatta a naptár, amikor Karl Benz felesége – Berta – egy szép nyári hajnalon kitolta férje műhelyéből az épp elkészült „autót”, majd a két gyereküket a bakra ültetve látogatóba indultak vele édesanyjához. Az azóta eltelt valamivel több, mint 100 év alatt megszámlálhatatlan kalandot élt át a személygépkocsi és története a mai nap is tovább íródik.

Zseniális tudósok, próbálkozó amatőrök, semmiből előtűnő világcégek és mára feledésbe merült gyártók, kísérletek, kudarcok… ez mind-mind az autó története.

De megmernéd tippelni, hogy mikor jelent meg az első hibrid autó? Tudod, hogy miről ismert a Gräf & Stift? Vajon melyik autógyárba jelentkezett állásra az ifjú Henry Ford, ahonnan sikertelen interjúja miatt eltanácsolták? Kíváncsi vagy mi köze a fotózásnak az autóiparhoz? Szerinted hány éve kötelező Magyarországon a jogosítvány? És tényleg egy magyarnak köszönheti a legtöbbet a világ autóbiztonság terén?

Tarts velem a következő pár oldalon és minden titokra fény derül…

A bejegyzés trackback címe:

https://kreport.blog.hu/api/trackback/id/tr924915980

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása