K report

Nyomtass magadnak egy Honda –t!

2014. február 01. - klarky

Az a jó a technológiai iparban, hogy mindig van valami, amivel aktuálisan be lehet bolondítani a népet, aztán ha a gerjesztett igény egybe esik a fogyasztói elvárással máris kialakult a WIN-WIN szituáció -> a gyártó sem hal éhen és a fogyasztó is úgy érzi olyan dologhoz segítették hozzá, ami nélkül már nem is élet az élet, és hajlamos lesz elhinni, hogy a termék beszerzésétől kezdődően gyökeresen megváltozik az élete azaz másnaptól minden szebb és jobb lesz.

Persze a gyártók kísérlete nem mindig racionális és egyértelmű, azaz nehezen magyarázható, hogy az adott újdonság miért is jó nekünk, de próbálkoznak serényen, aztán van, hogy bejön dolog, van hogy nem.

(Kis kitérő, de az aktuális kedvencem a homorú TV. Kezdetben voltak ugye a domború CRT képcsöves tévék, amiket pénzt és kutatási időt nem kímélve előbb kisarkítottak, majd kilapítottak. A szuper sarkított készülékeket leváltották a lapostévék, aztán a még laposabbak, majd 3D költözött beléjük, de mivel ez nem nagyon kellett senkinek, most új idea van: a homorú tévé a tuti, azt kell venni lehetőleg 4K felbontással, és ne is törődjön vele a vevő, hogy tartalom rá szinte nulla, ésszerű érv, meg hogy minek is ez pláne nincs. A fő, hogy vegyék a népek, mert az jó… De térjünk is vissza az eredeti mondanivalóhoz.)

A másik ilyen csuda technológia a 3D nyomtatás, amit lassan évek óta hallunk a csapból is folyni, aztán hiába nézem az akciós Tescos újságot még mindig nincs belőle tömegeknek szóló konzumer termék. Hogy kell-e egyáltalán arról már egyszer itt elmélkedtem, de addig is, míg kiderül kinek volt igaza a gyártók nem alszanak. Most a Honda jött elő ugyanis azzal, hogy néhány koncepció autójának a 3d nyomtatáshoz szükséges file –it szabadon elérhetővé teszi. Természetesen nem egy 1:1 aranyú működő modell elkészítése a cél, de ha valaki egy Fuya-Jo, FSR Concept, Kiwami, Puyo, vagy NSX Concept –et szeretne magának kis méretben nyomtatni az mostantól ezt is megteheti. A kérdéses állományok a honda-3d.com honlapon találhatóak, ott tessék szemezgetni ha már a frissen beszerzett nyomtatóhoz csak egy jó kis CAD file hiányzik.

honda_fuya-jo_concept.jpg

Honda Fuya-Jo Concept - Ez olyan szép, hogy egy ilyen mindenképp kell otthonra

Techdemónak az ötlet tökéletes és persze arra is kiváló lehetőség, hogy a Honda elmondhatja, hogy az elsők közt volt aki egy ilyenbe belevágott. Aztán meg ki tudja. Lehet, hogy néhány év és tényleg az lesz az általános, hogy autóért nem a kereskedésbe megyünk, hanem egy nagy nyomtató szalonba. Otthon kiválasztjuk milyen legyen, személyre szabjuk és a sarki 3D print üzembe lesétálva ott fog várni álmaink járgánya. Fura lenne, nem?

A bejegyzés trackback címe:

https://kreport.blog.hu/api/trackback/id/tr335792896

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása