K report

Google Toolbar 6

2009. szeptember 07. - klarky

Tegnap este - mióta megvan ez a gépem most először - újra húztam a kissé korosodó (4 és fél éves) és a lassulás egyértelmű jeleit produkáló  operációs rendszeremet (XP). Ment mint a karikacsapás, szerencsére semmi próbléma nem merült fel a process során.

Az installálás előtt minden fontos állományt a külső HDD-men archiváltam, majd formáztam a partíciót és a szűz vinyóra felment a gyári, géphez kapott, legal Windows XP Home Edition.

Jelen bejegyzést nem is ezért írom, hanem azért, mert friss, ropogós alkalmazások újratelepítése során arra lettem figyelmes, hogy a Google Toolbar 6. felrakását követően néhány új funkcióval gazdagodott a gépem.

Először is kaptam a tálca gyorsindító menüjébe egy szép Google gombot, ami (nem meglepő módon) képes keresni az interneten, közvetlenül elindít alkalmazásokat és megnyit weboldalakat .

A másik dolog (és nekem ez az érdekesebb) alapból bele van integrálva a fordítás gomb, ami egy olyan funkcióval is gazdagodott, hogy mostantól ha idegen szóra toljuk az egeret (én angollal próbáltam, de gondolom máshogy is be lehet állítani) azonnal kis repülő ablakban megjelenik a magyar fordítás is.

Természetesen ha ez valakit esetleg hosszútávon idegesít, a szolgáltatást a Fordítás gomb melletti kis nyílra kattintva ki is lehet kapcsolni.

Szerintem nagyon jó kis lehetőség ez, örülök, hogy külön program telepítése nélkül elérhető lett egy ilyen kis okosság.

Nem tudom mennyire új ez a dolog, de én még nem hallottam róla. Tetszenek ezek a fű alatt, különösebb hírverés nélkül összehozott Google feature -k.

 

update: Ha jól látom egyenlőre a 6-os Toolbar csak az IE alá érhető el. Firefox-al csak az 5-öst ajánlja fel.

A bejegyzés trackback címe:

https://kreport.blog.hu/api/trackback/id/tr831367063

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

piettro 2009.10.05. 09:15:59

Ez furcsa. Először az IE-en?! Egyik mammut fejleszt a másiknak? Nem lesz ez így jó.

klarky · http://kreport.blog.hu/ 2009.10.07. 20:23:05

@piettro: Pedig úgy tűnik így van, vagy csak esetleg a sorrend alakúlt furán. Minden esetre én nagyon elégedett vagyok vele. Főleg a kis gyorsindító gombbal!
süti beállítások módosítása