K report

Internet banking

2010. február 13. - klarky

Nagy barátja vagyok az internetes ügyintézésnek, hiszem, hogy ez nem a jövő, hanem a jelen. Ha tehetném mindent a neten bonyolítanék amiért a családom kicsit orrol is rám. Vannak dolgok, melyeknél már egyértelmű, hogy gyakorlatilag ez a 100 %-os elérési csatorna, gondolok itt arra, hogy biztosítás kötésére, repülőjegy vásárlásra, szállásfoglalásra ez a metódus a legjobb.

 
Sajnos valahogy az államigazgatás nehezen találja a hangot az internettel, a hivatali ügyintézés esetében ez a legutolsó ami eszembe jut, pedig én próbálom-próbálom, de nem igazán megy.
 
(Friss élmény: Február 15-ig kell beküldeni a nyomtatványt az APEH felé, melyben megbízzuk T. hivatalt azzal, hogy készítse el bevallásunk. Nosza, klaviatúrát ragadtam, megkezdtem a process-t. Először is, a nyomtatványt letölteni csak úgy nem lehet ám, először a polgár lesz szíves letölteni az AbevJava nevű programot és feltelepíteni a gépre. Ha ez megvan, le lehet szedni a szükséges nyomtatványt, amit kizárólag a fent említett alkalmazással lehet megnyitni és ha már megnyitottuk, akkor ki is tölthetjük. Ezt olyannyira komolyan gondolták, hogy csak kitöltve lehet kinyomtatni, üresen, hogy esetleg majd később megírjuk tollal lehetetlen. Természetesen alapesetben kitöltési útmutató, súgó nincs a laphoz, azt külön le kell szedni ha érdeklődnénk a részletek felöl. Ha minden megvan, akkor van mód arra, hogy beküldjük a kész nyomtatványt az APEH-be elektronikus úton, feltéve ha előbb regisztráltunk az Ügyfélkapura. Na ez nekem már sok volt, inkább offline módba raktam magam és kitöltöttem a papír alapú nyomtatványt, amit megküldtek az egységcsomagban, majd beküldtem postán. Úgy látszik a bevallás elektronikusan kicsit bonyolultabb egyelőre, mint a hagyományos módszer. Na de menjünk tovább jelen poszt nem ezért született.)
 
A napokban lejárt az egyik bankbetétem és szerettem volna ismét lekötni. Ehhez a CIB Bank netes felületét használtam, mely viszonylag gyors, egyértelmű, jól kezelhető, nem is volt semmi gond. Mikor kész lettem gondoltam megnézem már mit tud a rendszer a számlámról és akkor láttam meg ezt az ablakot:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Aggódom…
 

A bejegyzés trackback címe:

https://kreport.blog.hu/api/trackback/id/tr311755121

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

piettro 2010.02.13. 19:45:55

Hát, ezt benyelted.:) Biztos te sem olvastad el az apróbetűs részt. Majd a déd-ük unokádnak jól jön...
Visszatérve az APEH elektronikus bevalláshoz, csak Windows-on fut. Ez milyen már?

klarky · http://kreport.blog.hu/ 2010.02.14. 19:41:18

@piettro: Ahhoz képest, hogy nem oly rég valamelyik adónem elektronikus bevallásához csak floppy lemezt fogadtak el már ez is szép... 8-)

Bankersbox 2010.07.11. 14:48:59

@piettro: Javas a keretrendszer mar jo ideje, ami azt jelenti, hogy linuxos es macOS-en is hasznalhatod.

klarky · http://kreport.blog.hu/ 2010.07.11. 15:26:40

@Nyman: Ismerve az OSX piaci részesedését idehaza

handras.hu/?p=2857

igazából mindegy is...
süti beállítások módosítása