K report

Hoppácska, nagyra nőtt a freemail

2010. június 04. - klarky

Azt ugye mindenki tudja, hogy napjaink egyik – ha nem a legnépszerűbb – levelezőrendszere a Google terméke a Gmail. Onnan kezdve, hogy kockák szűk csoportja juthatott csak meghívóhoz elég rövid időn belül eljutott a dolog odáig, hogy ma már kis túlzással mindenkinek van egy Gmail-es accountja is.

 
Ez számos dolognak köszönhető. Megemlíthetjük az átlátható felületet, az egyszerű kereshetőséget üzeneteink között, azt, hogy a válaszlevelek egyfajta párbeszédbe rendeződnek, valamint azokat az egyéb aprócska, a mindennapi használatot megkönnyítő szolgáltatásokat, mint pl. a csevegő funkció, ami annyira jól használható, hogy kis túlzással a húgommal lassan csak így tartjuk a kapcsolatot, hisz ő is és én is egész nap be vagyunk jelentkezve a melóhelyen, így mi sem természetesebb, hogy ráírunk egymásra és azonnal jön is a válasz.
 
Egészen mostanáig volt még egy ütős érv a Gmail mellett nevezetesen a folyton növekvő, már-már kiapadhatatlannak tűnő tárhely, amelyre alapozva a cég azt mondta, hogy többet levelet nem is kell törölni, maradjon minden a mappákban, ha kell azokat bármikor elő lehessen varázsolni a kereső segítségével.
 
Ma reggel azonban a freemail nyitólapját megpillantva nem kicsit lepődtem meg. A tárhelyet ugyanis minden előzetes értesítés nélkül pikk-pakk 10 GB-ra növelték, amivel e tekintetben jócskán fityiszt mutatnak a világuralomra törő levelező rendszernek, mely per pillanat nálam ~7,5 GB –os kapacitással kecsegtet.
 
 
Igazából nem mondom, hogy az átlagember számára a 7,5 GB is könnyen megtölthető, de azért a 10 GB az mégiscsak több. Mostantól tehát egy érvvel kevesebb a Gmail mellet, úgy tűnik a freemail-t kezdik komolyan venni a fejlesztői, és bár én annyira nem kedvelem, leiratkozni biztos nem fogok róla.
 
Lehet próbálkozni, ki tölti meg hamarabb a fiókját?

A bejegyzés trackback címe:

https://kreport.blog.hu/api/trackback/id/tr582055964

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása