K report

Ezt picit megkönnyeztem

2014. április 17. - klarky

Az amerikai kultúrának egyik alappillére az ősi rivalizálás, azaz, hogy valamely módon borsot törjenek a konkurens piaci szereplők egymás orra alá. Coca-Cola vs. Pepsi, McDonald’s vs. Burger King, Nike vs. Reebok, hogy csak párat említsek azok közül, akik fél szemüket folyton a másikon tartják, hol lehetne egy kicsit odaszúrni a vetélytársnak.

És hát ugye ott van az autóipar, amitől amerikaibb dolgot nehéz lenne említeni, azon belül is pld. a Camaro vs. Mustang csatározása.

Rivalizálni lehet kegyetlen/tisztességtelen eszközökkel, és lehet szépen, elegánsan, hisz alapvetően ha jól csinálják a dolgot úgy foroghat a cég neve, hogy a konkurens vevők is elégedetten csettinthetnek az eredményt szemlélve.

Az idén 50 éves Mustang tiszteletére a Chevrolet állt elő egy kedves gesztussal, aminek láttán megmondom őszintén és férfiasan én elérzékenyültem.

Mark Reuss a GM globális termékfejlesztési részlegének ügyvezető alelnöke emlékezett arról, hogy épp 50 éve annak, hogy a Chevrolet Camaro és a Ford Mustang a létező összes helyszínen folyamatosan csatáját vívja. Ezen két modell állandóan azon van, hogy a versenypályától az utcáig csapást mérjen a másikra, mely küzdelem hozzájárult ahhoz, hogy napjainkra mindkét modell kiváltsa az emberek csodálatát és elérhesse, hogy népszerű piaci szereplők lehessenek.

Azzal, hogy a Ford 50 évvel ezelőtt megalkotta a Mustangot egy új kategóriát hozott létre (pony car), mely egy kedvező árú, sportos, szinte bárki által elérhető autó lett. Három évre rá a nagy rivális Chevrolet közvetlen vetélytársat állított a Camaro képében és ezzel megkezdődött az autóipar egyik leghosszabb ideje folytatott harca.

A mostanában bemutatott új, 2014-es Camaroval a Chevrolet alaposan belecsapott a lecsóba és ezzel új fejezet kezdődött az évtizedek óta húzódó, a „csokornyakkendő” és a „kék ovál” közti háborúban.

Annak ellenére ugyanakkor, hogy a küzdelem végső soron a vevőkért, a piacokért, a pénzért és a profitért folyik a Chevrolet igazán nemes tettre szánta el magát. Nem ellenségek ők, pusztán ellenfelek, így a tisztelet mindenképp kijár a másik félnek is, és a nevezetes évforduló alkalmából az alábbi képet készítették gratulációként Henry Ford „gyermekének”:

HBD_Ford_Mustang.jpg

Az egészséges küzdelem tehát nagyszerű dolog mivel ez az alapja a folyamatos fejlődésnek, a jobbnál-jobb teljesítmény elérésének. Ken Gross autóipari újságíró így fogalmazott: „A verseny jó, mert mindig nemesíti a fajtát. Fogadni mernék, hogy ez a két név az elkövetkező 50 évben is folytatni fogja véget nem érő csatározását.”

Legyen így, mert azzal mi autókedvelők csak jól járunk. Boldog születésnapot Ford Mustang!

A bejegyzés trackback címe:

https://kreport.blog.hu/api/trackback/id/tr506045188

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása