Nem vagyok egy szakács fenomén, de olykor rám jön a főzhetnék és akkor nagy kedvvel esek neki a feladatnak.
Ma munka után hazaérve szintén ilyen hangulatba kerültem és összehoztam az alábbi finomságot.
A recept nem túl bonyolult, bárki könnyen megpróbálhatja és viszonylag gyorsan meg is van. A lényege, hogy felkockázott csirkemellet sózunk, borsozunk, majd olvasztott bacon zsírjára tesszük sülni. Nekem tegnapról volt idehaza némi sültkolbász zsírom is, így azt is alá tettem, mellyel még finomabb ízt értem el.
Amikor kész lett a csirke kivettem a serpenyőből és ugyanabban a jó kis fűszeres, zsíros készségben összeraktam egy kis lecsó alapot. Ehhez hagymát pirítottam üvegességig, majd paprika, paradicsom, pár gerezd fokhagyma és só került még bele, tehát nem egy nagy dolog ez sem.
Én szeretem a friss, ropogós ízeket, ezért nem főztem sokáig a lecsót és pláne nem sütöttem le. Amikor kedvemre valónak gondoltam, az egészet párolt rizsre halmoztam és nekiültem. Az eredményt az alábbi kép szemlélteti. Finom volt, annyit mondhatok!