K report

Mi történt ma az Andrássy úton?

2010. március 25. - klarky

Az igazság az, hogy nem vagyok feltétlen híve a különböző fogyasztási javak hype-olásának. Viszolygok attól, ha egyesek már-már vallási szektává formálódva, kultikus tárgyakként dicsőítik pl. az apple termékeit, vagy ne adj isten száztizenkettedszer is el kell olvasnom a fejtegetéseket arról, hogy vajon hol és mikor nyílik az első budapesti Starbucks Coffee vagy éppen Nordsee.

 
Ezek a dolgok leginkább azért ébresztik fel bennem a lázadót, mert annyira nem a sajátjaink. Minden egyes ilyen kis megmozdulás – ha kívülről nézzük magunkat – végtelenül szánalmas. Megváltóként várunk olyan dolgokra, amik tőlünk nyugatabbra, szerencsésebb történelmi fejlődésű országokban a mindennapok részei, míg nálunk aranyifjak és fiatal, jól menő yuppie-k anyagi javainak, hogy úgy mondjam manifesztálódása, testet öltése.
 
Na de a lényeg az, hogy valahol mégiscsak lehet örülni annak, hogy ezek a nagy cégek, ha csak egy-két üzlettel is, de megjelennek szépséges fővárosunkban. (Szándékosan nem írom azt, hogy országunkban, mert vidékre nemhogy Roberto Cavalli vagy épp a Prada, de még a KFC, vagy a Burger King sem jön le évtizedek óta, amit komolyan mondom nem értek. Hát nem mindegy ezen utóbbiaknak pl., hogy hol árulják a szendvicseket? A vidéki ember pénze miért értéktelenebb, mint a fővárosi emberé? Érdekes, a McDonald’s egész jól elvan országos szinten is, szóval nekem nem áll össze ez az üzletpolitika, de hagyjuk is.)
 
Ettől eltekintve kijelenthetjük, hogy ha nagyon lassan is, de mégiscsak elnyeri méltó arcát egy-két frekventáltabb rész a fővárosban, – gondolok itt pl. a Fashion Streetre vagy az Andrássy útra – ahol olyan üzletek kerülnek megnyitásra, amik egyfajta szimbiózisban élnek környezetükkel, A környezet puszta létével, szépségével szolgálja az üzletet, míg az üzlet viszontemeli a környezete fényét.
 
A múltkor több oldalon és blogban is olvastam, hogy valami új dolog készül a fent említett sugárúton, de akkor még igazi találgatás sem volt arról, hogy vajon mely cég megjelenésére lehet számítani. Ma jó sorsom épp arra vitt, és hogy-hogynem épp a kérdéses lefóliázott üzlet előtt parkoltam le. A mellékelt fotón jól látszik, hogy fél 3 magasságában még csak készülődés volt, nem derült ki, mire is készülnek. Ha jól tudom hatkor volt a grand opening party, de sajnos addigra már odébb kellett állnom.
 
Valaki jól értesült kommentelje már be legyen kedves, hogy mi nyílt ott! Őszintén izgat a dolog…
 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mi van az eltakart kirakat mögött???

Update: Megvan a megfejtés. Nem divatcég, de ez is olasz. A PERONI nevű sörmárka nyitott képviseletet az utcában. Ilyenünk sem volt még, lehet menni márkabolta sört vásárolni. Mint a régi szép időkben: cipőt a cipőboltból, sört a sörboltból...

A bejegyzés trackback címe:

https://kreport.blog.hu/api/trackback/id/tr461869156

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása