K report

Eközben Magyarországon…

2011. augusztus 22. - klarky

Valamivel több, mint egy év telt el azóta, hogy az elmúlt 8 évet magunk mögött hagyva a nép – mit nép, nemzet – összefogott, és a gyarapodás útjára lépett, melynek végén az ígéreteknek megfelelően mindenkire a jólét fog várni.

Pártunk és kormányunk hatalmas erővel vetette bele magát a munkába, pénzt, paripát, fegyvert és persze saját magát sem kímélve dolgoztak reggel, délben meg este, hogy mihamarabb elérhessük a Kánaánt.

 

Sorra születtek a jobbnál-jobb törvények és jogszabályok, melyek ellentmondást nem tűrően, mondhatni predesztinálják kis hazánkat arra, hogy jobb sora lehessen.

 

Ennek legfőbb záloga a Matolcsy-féle gazdaságpolitika lett, ami világosan meghatározta, hogy az egykulcsos SZJA-ból adódó lakossági megtakarítások felpörgetik a belső fogyasztást, melynek következtében a gazdaság úgy fog húzni, mint a turbo diesel Audi Q7-esek a terrorelhárítók bevetésén, az exportunk amúgy is könig, úgyhogy nem lesz itt gond, a 3%-os GDP növekedés éves szinten borítékolható.

 

A miniszterelnök elmondta, hogy a megvalósítás érdekében „furcsa gazdaságpolitikai mixtúrát” használnak majd, melyben egyszerre vannak jelen "ortodox és unortodox" közgazdasági eszközök, "egyszerre alkalmazzák a válságkezelés hagyományos és innovatív eszközeit is”. Na, most nem tudom, hogy feltűnt-e már a kedves vezetőnek, de valaki erősen belekaksizott a palacsintába, mert valahogy a nagy innoválásba hiba kerülhetett, ugyanis az eredmények – legalábbis eddig - nem nagyon jönnek.

 

A második negyedéves statisztikák készítésekor feltűnt ugyan műkörmös Gizikének, hogy az Excel #ZÉRÓOSZTÓ! hibaüzenettel tér vissza, amikor műveletet akart végezni a negyedéves GDP növekményt tartalmazó cellával, de tekintettel arra, hogy az ugye nem létezik, hogy ott 0,0% legyen, (hisz Gyuri nem ezt ígérte) sejtésem szerint azon nyomban írtak is a Microsoftnak, hogy Fatal Error-t találtak a programban, így mivel ez össznemzetgazdaságilag minimum aggályos, egyben fenyegeti külső jó hírünket és kedvező megítélésünket gondolom gyorsan be is kérték a forráskódot, hogy külső szakértők némi tanácsadási díj fejében kinyomozzák mit is számol el az a hülye program.

 

Egyébiránt fenti tény megítélésem szerint felettébb kellemetlen lehet, – gondolom Szijjártó „mindenki igényelje az árfolyamrögzítést” Péter azóta külön kurzusokon készül a hadobálásra – mert hát mi megmondtuk, hogy mi tudjuk a tutit, olyannyira, hogy miközben csak röhögtünk a görög válságon az IMF-et jól el is zavartuk a francba, ráadásul Orbán Viktor nem egyszer osztogatott kokikat és sallereket EU-s útjain, így ciki lehet, hogy most kiderült mekkora voluman, azaz hangember is ő valójában.

 

Ez az egész dolog most csak azért jutott eszembe, mert a héten olyat láttam, hogy nem hittem a szememnek. Ezt figyi:

 

 

A kép Magyarországon, az EU tagállamában készült 2011. augusztus 22-én

 

 

Ahhoz képest tehát, hogy külföldön mindenki el lett küldve melegebb éghajlatra azzal az indoklással, hogy senki nem szólhat bele a nemzeti ügyeinkbe, azért úgy tűnik egy kis segítség el kell a nagy felvirágoztatás közben.

 

Más csak egy dolgot nem tudok. Egész biztos, hogy Kínával borultunk legutóbb össze? Nem lehet, hogy csak némi fordítási és értelmezési hiba került a rendszerbe és a mi új barátunk valójában Észak-Korea? Csak nehogy ez is túl későn derüljön ki egyszer…

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kreport.blog.hu/api/trackback/id/tr293170759

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Neuromancer 2011.08.22. 13:21:12

tavalyi árvizek után kapott a fél megye segélycsomagot, aminek része volt többek között a fenti tészta is.
(élelmes emberek persze ezen is nyerészkedtek, kisboltokban is előfordultak ilyen csomagok)
süti beállítások módosítása