K report

Krasznahorka büszke vára

2012. március 11. - klarky

Tegnap délután megdöbbenve hallottam a hírt, hogy a krasznahorkai vár eddig ismeretlen okból jórészt a tűz martalékává vált. Van, aki szabálytalan tarlóégetést emleget, van, aki elektromos tűzre gyanakszik, de a lényegen sajnos mit sem változtat a dolog, ez a történelmi emlékhely egyelőre alaposan le lett amortizálódva.


 (foto: parameter.sk)

Miután tudomásomra jutott a dolog a következő tweetet tűztem az internet falára:

 

 Ma reggel pedig mire kelek?

„A közlemény szerint Berényi József, a Magyar Koalíció Pártjának elnöke tájékoztatta a magyar kormányt a Krasznahorka várát sújtó katasztrófáról, akit Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes arról biztosított, hogy Magyarország kész segítséget nyújtani, hozzájárulni a felbecsülhetetlen kulturális érték megmentéséhez.”

(forrás: parameter.sk)

Úgy van! Mi sem természetesebb… Így lenne lottó ötösöm!

Had legyek demagóg egy picit: adjuk a magyar adófizetők pénzét egy olyan államnak, akik hivatalosan is utálnak bennünket (a Sólyom László félé incidenstől kezdve sorolhatnám a dolgot odáig, hogy a magyar állampolgárságot felvett szlovákoktól a saját állampolgárságukat elveszik) akkor, amikor a magyar közgyűjtemények fenntartására sincs pénz, nem hogy a bővítésére és a gazdaságunk állapota olyan amilyen. Nem is mondom tovább, azt hiszem abban egyet érthetünk, hogy az eddig meg nem nevezett összegnek idehaza is lenne bőven helye, talán egy, a jelenleg érvényes államhatáron belül lévő vár/kastély/múzeum felújításán is szívesen látnák. 

Nem feledve a múltba vesző történelmi szálakat kíváncsi lennék, ha mondjuk a fővárosban - Isten ne adja - leégne a Nyugati pályaudvar (épült nagyrészt a francia Gustave Eiffel tervei alapján) a gallok is kezük-lábuk törve rohannának-e részt vállalni az újjáépítésben, - például a francia lelkület egyik manifesztálódásáért tett küzdelem jegyében - különösen úgy, hogy ott épp egy Sárközy nevezetű magyar származású elnök regnál. Remélem, hogy soha nem kell megtudnunk a választ…

Száz szónak is egy a vége, a kirakatpolitika megint remekül működik. Megint megmutatjuk a világnak hol laknak a tökös gyerekek, csak aztán majd a jelzett összeget ne felejtsük el átszámolni lélegeztető gépre.

Ja, és ha ezek után a majdani kész várban lesz merszük a magyar turistától belépőjegyet szedni magam fogok Facebook csoportot alakítani annak érdekében, hogy szabadon, free of charge bemasírozhassunk egy kis „háztűznézőbe”.

A bejegyzés trackback címe:

https://kreport.blog.hu/api/trackback/id/tr474308983

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

_alesi_ · http://alesi.tumblr.com 2012.03.11. 16:23:42

Biztos úgy vannak vele, hogy lobog még magyar zászló Krasznahorka bástyáin!

Mefi · http://mefi.be/ 2012.03.23. 00:04:13

Ja, adjunk pénzt egy olyan országnak, akik tankkal jönnének át rajtunk, és felgyújtanak egy várat.
süti beállítások módosítása