K report

McLaren 50

2013. február 04. - klarky

Ahogy múlik az idő, ahogy komótosan követik egymást a napok, a hónapok, az évek – úgy is fogalmazhatnék, ahogy öregszünk – egyre több mérföldkőnek tekinthető kerek évfordulóhoz érkezünk az élet különböző területein. Nincs ez másként az autózás történelmében sem, hisz alig pár napja, hogy 100-ik évfordulóját tartotta az Aston Martin, most egy újabb meghatározó gyártó szelheti meg szülinapi tortáját, hisz idén lesz 50 éves a Bruce McLaren által alapított, nevével fémjelzett versenyistálló.

A jeles évforduló - és persze az idei F1-es gép bemutatója - alkalmából zseniális kisfilmet mutatott be a Woking-i cég a svéd Marcus Söderlund rendezésében, amiben nem az elmúlt évtizedek sikerei, meghatározó autói és pilótái tűnnek fel szemkápráztató effektek és dinamikus zene kíséretében, hanem egyszerűen – ha lehet mondani – az alapító üzeneteit tolmácsolják a mának:

„Annyira megéri jól csinálni valamit, hogy a legjobb elérése érdekében még a halállal szembenézni sem vakmerőség. Az életet ugyanis nem csak években mérik, hanem teljesítményben. Ez aztán meghozza a kedvet, ugye? Szóval azon a csodás nyári napon, azon a versenypályán többet hagytam magam után, mint egy nevet és egy emléket. Remélem, hogy inspirációvá váltam.”


Bruce McLaren (1937 – 1970)

Az első és – ez idáig – utolsó formula 1-es McLaren:

mclaren_history_540.jpg

Egy csipetnyi evolúció

A bejegyzés trackback címe:

https://kreport.blog.hu/api/trackback/id/tr405062115

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása