K report

A jövő leletei

2013. április 21. - klarky

Maico Akiba japán művész egy ihletett pillanatában azon kezdett töprengeni, hogy vajon a jövő nemzedéke, ha majd a múlt nyomai után kezd kutatni vajon mit fog találni a 2000-es évek elejéről.

Nekiült hát, hogy megsürgesse egy kicsit az idő múlását és korunk használati tárgyait – hogy úgy mondjam – antikolta, ezzel megidézve a jövő szellemét.

Az nem teljesen világos számomra, hogy egy mohával benőtt és rozsdásodó iPhone/iPod mitől mutatná még a XXII.-ik században is a működés jeleit, vagy, hogy egy kívülről avíttasra kopott adidas edzőcipő belseje miért marad hófehér 100 év múlva is, de ezen apróságokat tekintsük úgy, hogy beleférnek a művészi szabadság kereteibe.

100_ipod.jpg

100_nooka.jpg

100_iphone.jpg

100_DoctorMartens.jpg

100_polaroid.jpg

Munkái között meglehetősen felülreprezentáltak az apple cég termékei, de ezen linkre kattintva más használati tárgyakat, többek közt ruhákat, órákat, játékokat, de még élelmiszereket is (egy esetben komplett ital automatával) megtalálhatunk.

Mellesleg a kérdés szerintem valóban jogos. Mit hagyunk majd unokáinkra örökül? És vajon mennyire lesznek azon kor emberei számára különösek, viccesek a jelenkor tárgyai? Kár, hogy Maico Akiba-val ellentétben mi nem vagyunk időutazók, sajnos ezt sosem fogjuk megtudni...

A bejegyzés trackback címe:

https://kreport.blog.hu/api/trackback/id/tr255237090

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása