K report

Inspiráló munkahelyek

2014. január 15. - klarky

Van úgy, hogy egy munkáltató felismeri azon tényt, hogy munkavállalói aktivitását, munkakedvét, hangulatát fokozhatja, ha az alkotó tevékenység számára egy olyan inspiratív munkakörnyezetet teremt, ahonnan szó szerint haza sem akar menni az ember fia/lánya, élvezi azt, hogy bent lehet és a feladataira koncentrálhat.

Jellemzően ezek a cégek olyan területen tevékenykedek mely a kreativitáshoz, informatikához, designhoz kapcsolódnak, így szoftverfejlesztők, ügynökségek, tervezőcégek azok, melyek élnek eme látványos eszközökkel.

A google sokszor idézett és bemutatott képei már számtalanszor bejárták a világot, most mutatok másik két céget, akik szintén nem pazarolták a pénzt és az ötleteket az új irodaházuk berendezésekor.

Az első a twitter, a népszerű cset/mikroblog/ki mire használja szolgáltatója, akik San Franciscoban rendezték be új főhadiszállásukat. Két emelet egy 1937-ben épült art deco stílusú épületben, melyen belül hatalmas, világos terek kerültek kialakításra. A dolgozók nincsenek boxokba, szobákba kényszerítve, nincsenek fix asztalok, mindenki ott dolgozik ahol akar, így is segítve az ötletek szabad áramlását és a kooperációt.

Egyéb lehetőségekkel sem fukarkodtak a tervezők és a belsőépítészek, van jógastúdió, fitneszterem, játékszoba és még egy szellős tetőkert is. Azt hiszem kevesen utálnánk a hétfőket és a munkaidő végét sem várnánk annyira ha ilyen helyen dolgozhatnánk:

A másik cég aki szintén nemrég grundolt egy új HQ –t a képmegosztásban utazó Pinterest. Ők egy régi raktárépületet alakítottak át és újítottak fel szinte teljesen azért, hogy kellemes környezetben szárnyalhassanak az ötletek. A helyszín szintén San Francisco és a képeket elnézve ez sem az a tipikusan szürke, ingerszegény környezet.

 

Nem kérdés, hogy az ötleteken túl azért egy ilyen létesítmény összerakásához pénzre is szükség van, mégis azt hiszem, hogy jó gondolatokkal és akarattal sok helyen fel lehetne dobni az alkalmazottak kedvét mely a cég iránti lojalitásukra is kedvező hatással lehetne. Tudom, hogy itthon is vannak hasonló koncepció mentén kialakított alkotó műhelyek, de sokkal több kellene, van még hová fejlődnünk. Tippeket begyűjteni talán a fenti képek is segíthetnek. Cégvezetők: hajrá!

via Airows

A bejegyzés trackback címe:

https://kreport.blog.hu/api/trackback/id/tr675760346

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása