K report

F1 2014 – új év, új szabályok

2014. március 15. - klarky

A holnap reggeli Ausztrál Nagydíjjal megkezdődik az idei Formula 1 –es szezon, mely az előzmények és beharangozók alapján gyökeres változásokat ígér. Az új szabályok és technikai módosítások alapjaiban forgatják fel az erőviszonyokat és ezek várhatóan izgalmasabb futamokat fognak eredményezni, mint az az elmúlt években tapasztalható volt.

Biztos vagyok benne, hogy aki nem követi annyira az eseményeket azok is hallottak már az új turbó korszak eljöveteléről vagy esetleg a fura orrokról, de ez csak egy szelete a változásoknak, számtalan egyéb helyen kellett belenyúlni a jól bevált konstrukciókba, és elnézve a híreket ez még a legnagyobbaknak sem ment kisujjból, jó pár csapat van, aki bevallottan el sem készült határidőre, ők kénytelenek lesznek szezon közben csiszolgatni a gépeket.

A változások érzékeltetésére a Red Bull készített zseniális animációt, amiben virtuálisan bemutatnak mindent, amit csak tudni érdemes az idei szabályokról és a technikai módosításokról. A kisfilm annyira látványos, hogy megtekintését annak is ajánlom, akit egyébiránt különösebben nem érdekel az F1 világa, a vizuális élmény ugyanis mindenképp garantált.

Hogy hogy sikerült az előírásokat átültetni a csapatoknak a gyakorlatba holnaptól kiderül, addig is klikk a kisfilmre, állakat aládúcolni, visítson a turbo:

A bejegyzés trackback címe:

https://kreport.blog.hu/api/trackback/id/tr795861901

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása