Azt tudjuk ugye, hogy fejlett fogyasztói társadalmakban gyártók és forgalmazók ügyvédek garmadájával veszi körül magát azon célból, hogy az esetleges fogyasztói panaszoknak elejét vegyék, ha meg már beütött a ménkű magyarázzák a bizonyítványt.
Számtalan vélt, vagy valós (városi) legenda kering arról, hogy egyeseknek nem mondták, hogy kiscicát nem szárítunk mikróban, kisgyereket nem mosunk mosógépben, lakóautóban nem megyünk hátra vezetés közben így jól be is perelték a gyártót és gondolom a McDonald’s sem véletlenül írja rá a kávéjára, ill. almás táskájára, hogy vigyázz forró…
Én ezt mind-mind értem, sosem lehet ugye tudni ki, miért pereli be a céget, de amit most láttam, attól leesett az állam. Egy Tesco-s kefir kanalazása közben (ami amúgy finom volt) azt olvastam a dobozon, hogy annak összetevője pasztőrözött tej és kefirkultúra (eddig ok), majd rögtön alatta az olvasható, hogy allergén összetevőként az bizony tejet tartalmaz. Azért őrület, nem?
Kefir tejből és még mindez megfejelve azzal, hogy az a tej akár allergén hatásokat is kiválthat arra érzékeny egyénekből. Hát nem azért, de szerintem aki tudja, hogy tejallergiája van, az 1000%, hogy azt is tudja, hogy a kefir tejből készül. Amúgy miből lehet még kefirt csinálni?
És legközelebb mi jön? Ráírják a labdára, hogy vigyázz pattog?!