K report

Boom De Ya Da!, azaz minek ide Delta?

2009. augusztus 24. - klarky

Minden korban hálás dolog szidni az idősebb generáció részéről az éppen aktuális fiatalságot.  Az öregek szájából - miközben megbotránkozva néznek végig az ifjakon -, milliószor hangzik el: Bezzeg a mi időnkben! Mi egészen mások voltunk! De ezek a mai fiatalok...

Hát igen, bevallhatom: ilyet magam is szoktam érezni, amikor - tisztelet a kivételnek - az utcán csellengő, látványosan unatkozó,  lógó középiskolásokat látok.

Aztán felmerül bennem a kérdés, hogy vajon mi változik évről-évre? Mi ennek a látszólagos "leépülésnek" az oka?

Okot lehet találni bőven. Pl.: az oktatás színvonalának a jól észrevehető romlása, az hogy ma már a fiataloknak nincs szervezett időtöltése, stb., stb. Nem mintha visszasírnám, de hol vannak már az építő táborok (ahol ha addig nem is, ott tutira mindenki átesett a szexuális tűzkeresztségen, miközben léalmát szedtek orosz piacra, amit rendre export almaként, jó minőségűként adtunk el, de kit érdekelt az...), hol vannak a klubok, az MHSz, stb., stb.

Hibáztattam a médiát is. Azt gondoltam, a kereskedelmi televíziózás tönkretette a közművelődést. Nincs már Iskola tv, Szünidei Matiné, Öveges professzor is régen elment már, de talán a Mindentudás Egyetemét is rég elfelejtette mindenki.

Kudlik Júlia helyett ma már csak celebek vannak, ostoba agymosó műsorok, és nem a reklámok vannak a "műsorok" között, hanem "műsorok" vannak a reklámok közt.

Egészen tegnap délutánig ezt gondoltam.

Aztán az esős időben kattingattam a tv-t és rájöttem, hogy hello! Ez egy nagy hülyeség! Hát ma nemhogy 3 műsor, de akár tucatnyi ismeretterjesztő csatorna van, amiből lehetne tanulni. És valahogy mégsem. Reggeltől estig mennek az izgalmasabbnál izgalmasabb témák az élet minden területét érintően és nem tudom, hogy a legfogékonyabbak részéről nézik-e ezt elegen?

Aminek apropóján ez az egész dolog eszembe jutott az az, hogy mostanában egyre többet hallom a Discovery Channel-en a csatornát népszerűsítő spot-ot, amiben kerek perec kijelentik, hogy A VILÁG EGYSZERŰEN CSODÁLATOS!

Tudom, hogy nem új a dolog, de talán egy posztot megért. És most énekeljük együtt a fülbemászó dallamot, mindenki együtt: Boom De Ya Da!

Remélem ez bejön, és egyre többen maradnak a tartalmasabb programokat nyújtó csatornákon.

A bejegyzés trackback címe:

https://kreport.blog.hu/api/trackback/id/tr191335876

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása