K report

Utolsó leheletükkel is…

2010. április 11. - klarky

Nézem a híradásokat, olvasom a hírportálokat és azt kell, hogy tapasztaljam, a magyar közélet odáig süllyedt, hogy már egy választást sem tudunk normálisan megszervezni. Értem ezt nem csak a határon belüli eseményekre, de a határon kívüliekre is.

 
Kérem tisztelettel egy hete elindult a folyamat, melynek eredménye alapján új országgyűlést választ kishazánk. Kezdték a határon túliak, akik - hála a magyarság azon képességének, mely szerint bárhol elkiabálja magát egy hazánkfia szinte biztos lehet benne, hogy 50 méteres körön belül talál valakit aki szintén magyar, vagy magyarnak vallja magát, ott lakik, dolgozik, nyaral, utcazenél vagy kéreget - voltak épp szépszámmal. Abba én nem mennék bele, hogy aki nincs itthon az szavazzon-e vagy sem, illetve milyen kritériumok alapján igen, és melyek szerint nem, a lényeg az, hogy aki előre jelezte az voksolhatott Kazahsztántól az Amerikai Egyesült Államokig. Szorgos konzulok gyűjtötték és utaztatták személyesen az aranyat érő voksokat (volt aki büszkén bemondta a tv-ben, hogy elhozta mind az ötöt (!) ) amit persze az itthon maradt adófizetők pénzéből tettek. De jó, nem szólok, hagyjuk, ami jár az jár, hogy úgy mondjam ez a demokrácia ára. Ugyanakkor az, hogy a japánba delegált illetékesek képtelenek voltak levezényelni ~60 idegenbeszakadt magyar szavazó voksolását és ez csak itthon derült ki az már megmosolyogtató.
 
Ettől szerintem mégis sokkal de sokkal viccesebb az a jogszabályváltozás, mely szerint az igazolással más helyen szavazókat egy-egy kijelölt pontra terelték és most csodálkozva látják, hogy a kerületekben ill. nagyvárosokban a megjelölt szavazókörökben hosszan kígyózó sorokban, órákig álldogálnak a választásra jogosultak.
 
Kérdésem a következő az Önkormányzati Minisztérium remek rendeletének megalkotói felé:
 
-         Jó dolog-e a kényelmes íróasztalok mögött, hűvös szobákban meghozott rendeletek által barmoknak nézett embereken röhögni?
-         Mi a frásznak kellett megváltoztatni tavaly egy olyan jogszabályt, amely ez idáig jól működött?
-         Nem lehet, hogy direkt arra bazíroztak, hogy sokan majd elunják a várakozást és inkább elállnak a voksolástól?
-         Miért nem látták előre a jegyzők adatai alapján, hogy hány százzal/ezerrel fog megnőni egy adott kapacitással rendelkező szavazókörre uszított embermennyiség? Nem gondolták, hogy aki átjelentkezik az azért teszi mert szavazni is akar?
-         Miért van az, hogy 7 órakor még senki nem tudta mi legyen azokkal, akik épp sorban álldogálnak?
-         Mi lenne, ha valami jogszabályt úgy hoznának meg, hogy az esetleges forgatókönyveket előre lepörgetik, és választ is adnak a felmerülő gondokra. Mert ez nem vis major, ezt előre lehetett látni!
-         Mi van ilyenkor a kampánycsenddel? Hogy lehet egy országot hírforrásilag hermetikusan lezárni este 7 után is, amikor már mindenki a tv előtt ül a behűtött sörrel és várja az eredményeket?
-         Ugye most jött el az idő, hogy végérvényesen lelépjenek a feladatukat ellátni képtelen tisztviselők?
-         Miért kell utoljára még egy jó nagyot belerúgni az emberekbe???

A bejegyzés trackback címe:

https://kreport.blog.hu/api/trackback/id/tr31912706

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása