K report

Kérdésem van! Nem kettős a mérce?

2010. augusztus 27. - klarky

Augusztus 23-án Afganisztánban meghalt egy fiatal magyar katonanő. Nem jó hír ez senkinek, különösen nem a családnak, a barátoknak és a közeli hozzátartozóknak, és nem vagyunk hozzászokva ehhez mi, hírfogyasztók sem. Ismerve a Magyar Honvédség kvalitásait, már az is csoda, hogy egyáltalán katonánk van valamelyik válságövezetben, de nem is ez a lényeg, nem ezen rökönyödtem meg. 

Azt írják az újságok, hogy a hétvégén hazahozzák az afganisztáni hősi halottat. Na, álljunk már meg egy szóra! Senkinek nem szeretném az érdemeit elvenni, de van néhány dolog, ami miatt picit felszaladt a szemöldököm. Hősi halott? Miért is?
 
1., Ez a bátor katonanő – gondolom - önszántából ment Afganisztánba azzal, hogy tökéletesen tisztában volt vele, hogy mire vállalkozik. Őt oda – megint csak gondolom – nem küldték, nem vezényelték, nem parancsolták, hanem pénzért elvállalta a feladatot és kiment viselve vállalásának összes veszélyét.
 
2., Nem harcban, a hazájáért harcolva éles frontvonalban halt meg, hanem egy hazafelé tartó konvojban érte a végzetes lövés, amivel Isten lássa lelkem nem akarom kicsinyíteni, netán elbagatelizálni az ügyet, de csak nem egyenértékű mondjuk azzal, ha három síró kisgyereket kellett volna kimentenie egy golyózápor alatt lévő házból, miközben meglövik.
 
3., Hogy a fenébe lehet valakit már most hősi halottnak nevezni, ha a honvédelmi tárca vezetői még most fogják elrendelni a vizsgálatot, hogy követett-e el valaki felderítési, taktikai hibát a katonák szállításakor, illetve annak előkészítésében? Miért, ha kiderül, hogy az egészet elbénázták – mondjuk ők maguk - akkor mi lesz, visszavonják?
 
4., És végül a legfontosabb: ez a katonanő mennyivel nagyobb hős, mint az a fiatal rendőr, akit hasonlóan orvvul lőttek le szolgálatteljesítés közben a Balaton partján? Ő miért nem lehetett hősi halott? Ha már ugye…

A bejegyzés trackback címe:

https://kreport.blog.hu/api/trackback/id/tr542252214

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Szolgálat közben elhunyt... 2010.08.28. 08:08:04

Nem nyilvánították hősi halottá az Alsóörsön orvul lelőtt Gamauf János főtörzsörmestert. A történet "egyszerű": a jogszabály szerint szolgálat végzés közben halt meg. Hősi halott ugyanis az, aki:"a Magyar Köztársaság alkotmányos ren...

Trackback: Gamauf János is csak ember volt 2010.08.28. 01:52:54

Balesetben, rákban, és számtalan egyéb módon vesztheti életét az ember. Olykor-olykor még munka közben is - a munkanélküliségi ráta aktuális állásától függően - érheti a halál. Például Benedek Elek is írás közben halt meg. Ő sem lett hősi halott, pedig...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

agyvihar · http://agyvihar.blog.hu/ 2010.08.27. 21:17:10

És ha valakit lelőnek, akkor miért mondják mindig úgy, hogy kivégezték, ahogy a rendőrre is mondták?

A kivégzés az a már eltörölt halálbüntetés. Miért kivégzés az, ha egy bűnöző lelő valakit?

Kalmár 2010.08.27. 21:18:45

Nehéz kérdés, szerintem sem hős, de a rendőr sem. Semmit nem tettek, ami bárki fölé emelné őket.

Misa76 2010.08.27. 21:21:49

Talán mert a katonanőt a hivatása miatt ölték meg a rendőrt meg nem.

mosolyvarázs 2010.08.27. 21:22:28

Teljesen egyetértek, ezen én is eltűnődtem. Kár, hogy akik ezekben a kérdésekben döntést hoznak nem így gondolkoznak, de még csak hasonlóan sem, mint mi, akiknek "csak" egy józan paraszti ész jutott.

belekotty 2010.08.27. 21:35:03

Orvul egy vé.
A Balatonon este igazoltatni egy autót, nem igényel bátorságot. Afganisztánba szolgálni hivatásosként meg igen. Attól hogy ezt pénzért tett még bátorság kell hozzá.
A poszt egy faszság.

belekotty 2010.08.27. 21:36:57

"Ez a bátor katonanő – gondolom - önszántából ment Afganisztánba azzal, hogy tökéletesen tisztában volt vele, hogy mire vállalkozik. Őt oda – megint csak gondolom – nem küldték, nem vezényelték, nem parancsolták, hanem pénzért elvállalta a feladatot és kiment viselve vállalásának összes veszélyét."

Te magad írtad le. Ha egy tűzoltó bent meghal a tűzben, akkor nem hős? Olyan egyszerű vagy hogy a százasszög hozzád képest mikroprocesszor.

Drout 2010.08.27. 21:37:43

Jó nagy faszság a poszt, mit pörögsz ezen kicsirigó? Ezt nem tudod felfogni? Csak szítod a hangulatot? Egy rendőr kimegy éjjel zsebpénzt szedni az nem ugyanaz, minthogy valaki háborús területen szolgál.

BanáNkapitány 2010.08.27. 21:39:28

Megmondom szerintem mi a nagyon nagy különbség..
Az, hogy a "tisztelt" rendőr úr sáros volt, nem mellesleg meleg. Miért is számít ez? Mivel szokás mondani a homokosokkal kapcsolatban, hogy "nem zavar ha valaki az, amíg nekem nem árt" stb.. Ez esetben ez nem érvényesül, hiszen ez fiatal egyetemista srác meghalt az a senkiházi homár miatt. Na ezért nem lehet hősi halott belőle.. Részemről a dolog nem szorul magyarázatra a vak is láthatja.

klarky · http://kreport.blog.hu/ 2010.08.27. 21:43:55

@belekotty, drout: Jó hogy jöttetek, gyorsak voltatok... Már vártam az ilyen okos szájkaratésokat.

Elmondhatjátok a véleményeteket, ahogy én is elmondtam az enyémet. Csak tudjátok a stílus, maga az ember.

Peace!

loláb 2010.08.27. 21:44:14

Egyszerű a válasz: Hősi halott az lehet, akit szolgálat közben, a szolgálatteljesítéssel összefüggésben éri a halál.

Az alsóörsi rendőr azért nem lehetett hősi halott, csak a szolgálat halottja, mert magánéleti okból kifolyólag gyilkolták meg, tehát nem a szolgálatteljesítéssel összefüggésben. Ő ezért lett a szolgálat halottja, ami azt jelenti, hogy szolgálatteljesítés közben veszti az életét, de nem a szolgálattal összefüggésben.

A katonanő meg azért lehet hősi halott, mert a szolgálatra menetel, vagy onnan jövetel nyilvánvalóan a szolgálatteljesítéssel összefüggésben van, attól el nem választható. Kb azon az alapon, hogyha téged munkába menet, vagy onnan jövet közben baleset ér, az üzemi balesetnek minősül, pedig nem a munkahelyen történik a baleset.

Rókakígyó 2010.08.27. 21:44:21

Csak jelezném, h a mesterlövászek által lelőtt katonák is hősi halottak. Biza itt az a közzé nem tett info lett megerősítve, hogy a rendőr homo volt. És ez egy tisztességes, forradalmi államban, egy nem korrupt, törekvő kormányzás alatt nem támogatott. Ez a helyzet.

Rókakígyó 2010.08.27. 21:46:53

És a mesterlövészek által lelőtt homo katonák is hősi halottak, nem forradalmi államokban ugyan, de jólétiekben igen, mert ott akár katonák is lehetnek. Azt az ítéletet pedig nem kéne kimondani, h zsebpénzt szedett, mert ezt nem lehet tudni.

mosolyvarázs 2010.08.27. 21:49:32

Misa76: Te ezek szerint tudsz valamit. Mindent elolvastam amit az esetről találtam, de én a szomszéd Bözsi néni találgatásaiból íródott újságírói bravúrokon túl nem sok érdemlegeset olvastam. Ezekre pedig nem alapoznék.

Belekotty: Sajnos bátorságot igényel ma, ebben az országban megállítani egy autót az éjszaka közepén. Bár ne így lenne....
A faszság pedig az, hogy a rendőrök tekintélye ma sajnos nulla, pedig gondolom te is őket hívnád ha nyakig lennél a kakiban, nem az Afganisztánban szolgáló hőseinket.

BanáNkapitány 2010.08.27. 21:51:34

@Rókakígyó: Ismétlem, nem azzal van a probléma, hogy homokos volt a rendőr. Szíve-joga a magánéletében megélni a nemiségét. De az már nagyon nem kóser, hogy egy ártatlan civil meghal a búzálkodása miatt.

Gera 2010.08.27. 21:57:54

@BanáNkapitány: Lemaradtam valamiről? Mert nekem nem rémlik, hogy kiderült volna, miért ölték meg, vagy hogy volt-e egyáltalán kapcsolat a gyilkos és közte. A bulvárhíreket persze én is olvastam, de azok a saját anyjuk halála köré is ilyen híreket gyártanának.

mosolyvarázs 2010.08.27. 22:01:58

@BanáNkapitány: Te tartottad a gyertyát, hogy ilyen biztos vagy a rendőr nemi hovatartozása felől?

Nge Swazili Mbeko 2010.08.27. 22:03:38

A következő a véleményem, pontonként:

1. A felvetés a hősi halottá nyilvánítás szempontjából irreleváns. Ön szerint csupán a harcra kényszerítettek, vagy a fanatikus gerillák lehetnek hősök? A hivatásszerű katonák (mert azért fizetik őket) már nem? Nem értek egyet.

2. Nem igaz. Harcban és a frontvonalban halt meg. Éspedig mivel (mint ez többnyire már köztudott) Afganisztán egyetlen nagy frontvonal, ha már ezt a kifejezést használjuk. Lényegtelen, hogy szállították éppen és nem harcolt aktívan (amit nyilván megtett volna, ha lett volna rá lehetősége). Ha rádiózott volna, vagy gépkocsit vezet, akkor is kiesik a hősi kategóriából?

3. Ismét irreleváns kijelentés. Az egyes katona halálának hősi vagy nem hősi jellegét nem a műveletet előkészítő vagy vezető (számos) ember helyes vagy hibás cselekedetei döntik el. Szervezeti hiba (ha egyáltalán volt) nem prejudikálhatja az egyes katona cselekedeteinek (ez esetben halálának) minősítését.

4. Bár jelzem, én csak a sajtóból értesültem a kérdéses rendőr halálának körülményeiről, úgy tűnik,hogy van egy lényeges különbség. A rendőrt nem azért lőtte le az elkövető, mert rendőr volt, hanem mert ő volt X.Y., azaz személyes indítékból. A katonanő pedig nem azért halt hősi halált mert Y.X. volt, hanem azért mert katona volt, azaz a másik oldal számára ellenség. Szerintem ilyen egyszerű.

Ezzel kifejtettem az álláspontomat, köszönöm, hogy elolvasta.

serwer 2010.08.27. 22:04:55

Kedves klarky!

Ezzel a poszttal nem leszel népszerű...

A katonanő egy eléggé veszélyes, mondhatni háborús övezetben halt meg. Olyan helyen, ahol folyamatos veszélyhelyzet van!
Amikor önként vállalta a szolgálatot, ezt akkor is tudta.
Bátor dolog volt a részéről odamenni, én nem tenném, szerintem te sem.

Amit mi szarháziak (akik a monitor előtt nyilvánítunk véleményt) tehetünk, az annyi, hogy nem kérdőjelezzük meg más halálának a mivoltát.

Inkább baszogasd az élő politikusokat, celebeket, abban nagyobb érdemeket szerezhetsz.
Ilyen témákra nincs szükség.

BanáNkapitány 2010.08.27. 22:12:37

@mosolyvarázs: Apádnak, és a barátjának még én tartottam, de kiöregedtem már ezekből a dolgokból. Viszont az bánt, hogy a lényeg nem esik le nek(tek)ed. Más farkával verik a csalánt, mikor ártatlan látja kárát egy rendőri intézkedésnek, legyen annak akármi is az indítéka. De maradjunk annyiban, hogy engem is igazoltattak már, és egyszer sem lőttek még agyon. Nem lehet, hogy van némi gazságtartalma a híradóknak?

BanáNkapitány 2010.08.27. 22:17:42

@mosolyvarázs: Apádnak, meg a barátjának még én tartottam, de kiöregedtem ezekből a dolgokból, viszont sajnálom, hogy a mondanivalóm lényegét nem fogod fel. Engem is igazoltattak már, de soha nem lőttek még agyon. Miért? Mert nem mindennapos dolog. Azért. El kellene gondolkodni, hogy kell legyen realitás alapja a "személyes ismeretség-teóriának".

Vandorsolyom 2010.08.27. 22:18:30

Ezt a kérdést sajnos már az korábbi hősi halottak esetében is feszegették már egyesek, megfeledkezve arról, hogy a harctéren elesett katonákat hősöknek szokás nevezni. Ez így volt, és szükséges, hogy így is maradjon.

"Nem harcban, a hazájáért harcolva éles frontvonalban halt meg, hanem egy hazafelé tartó konvojban érte a végzetes lövés..." Éles fegyverekkel végrehajtott gerillatámadás egy katonai konvoj ellen, amit többórás tűzharc követ. Ezt a posztolón kívül valószínüleg mindneki úgy jellemezné: HARC. Afganisztán hadszíntér. Végül, ami sokaknak nem tiszta: a magyar honvédek, szolgáljanak bárhol a világon, a hazájukért harcolnak. A mindenkori magyar kormány küldi őket oda, mert ezt tartja az ország érdekének. Hogy ebben igaza van-e, nem a katonák dolga eldönteni.

archey 2010.08.27. 22:20:24

sziasztok! elolvasva ezt a cikket regisztráltam erre az izére....
csak azért mert nagyon felidegesítettek ezek a kommentek!!! Ez a nő lehet, hogy pénzért (és vállalva minden kockázatot) ment ki, de szerintem ettől függetlenül ő vállalta, hogy hazáját képviseli ezen a problémás területen! szerintem igenis megérdemli a hősi halott nevet. Miért kell ezen ennyire kibukni? Szerintem mi mind elbújhatnánk mögötte itt a gép előtt ülve!!!
A magyar hazát szolgálja már csak azzal is , hogy belépet a katonaságba s nem beszélve arról, hogy mindezt nőként tette! Kimegy Afganisztánba a családos emberek helyett és váratlanul lelövik, ráadásul hazafele???
A minimum, hogy hősi halottnak tekintjük!
Ez a nő akármilyen kis dolgokkal is, de többet tett hazánkért mint a magyaroknak a nagy része! Szerintem igenis tiszteleghetünk előtte ennyivel!

johevi 2010.08.27. 22:21:57

A megnevezésen kívül ugyanannyi pénz jár érte, a hozzátartozóknak (sajnos) az a fontosabb, nem a tiszteletbeli rang, abból nem tudnak megélni...

klarky · http://kreport.blog.hu/ 2010.08.27. 22:22:00

Az opponáloknak két dolgot rögzítenék mégegyszer:

- Sehol egy szóval nem vettem el a katonanő érdemeit. Mindössze párhuzamot állítottam két közeli hír kapcsán, ami közül az egyik így, a másik úgy végződött különösebb indoklás nélkül, mondhatni csak. Ez azért nagy különség, a szövegértésből gyengélkedők ennek tudatában olvassák el mégegyszer a bejegyzést.

- "Egész Afganisztán egy front vonal". Ok, tételezzük fel. De azért olyan nagyon földi pokol nem lehet, ha az egyik megsérült katonatárs már most, még a kórházban kijelentette, hogy Ő megy vissza, mert be akarja fejezni a szolgálatát. Ugyan már, őt nevezzük el gyorsan hősi sebesültnek, nem?

("Ilyen témákra nincs szükség." Kedves serwer. A Te oldaladra azt írsz amit akarsz. Az enyémre meg én azt amit gondolok. Ebben maradhatunk?)

archey 2010.08.27. 22:24:02

bocsánat, utólag olvastam az utolsó kommenteket és örülök annak hogy nem csak nekem estek rosszul ennek a cikknek a sorai!

mosolyvarázs 2010.08.27. 22:35:46

Nekem meg az esne baromi rosszul, ha egy családtagomat rendőrként, szolgálatteljesítés közben megölnék, aztán kitalálnák, hogy buzi volt, csak mert 20-on évesen nem volt 3 gyereke és felesége, és aztán napokig gondolkoznának rajta az aktatologatók, hogy legyen-e hősi halott vagy nem.
Az, hogy lehet, hogy ez a rendőr már több száz embert húzott ki a szarból valószínűleg míg élt, az senkit nem érdekel.

átlátó 2010.08.27. 22:41:48

Túl van lihegve ez a hősiesség. Afganisztánba pénzért mentek dolgozni a katonák, - nem vita most, hogy mennyiért, más nemzetek katonáihoz képest. Tehát nem ideológiából, hanem inkább pénzért és talán a "romantika" is működik. A nőket nem kedvelem fegyverrel a hadsereg körül, de emelett egyensogúságot hírdetek, van ez a kettősség. Meghalt, ez egy ilyen szakma és hát a halál az olyan 100%-os ráta szerint működik úgy általában mindenkire vonatkozóan. Ezen kívül nem bizonygatom, hogy együttérzek az elhunyt környezetével. Ezen kívül az önéletrajzomba beleírhatom, hogy 5 (öt) évig voltam katona és még utána tűzoltó is néhány évet, - mielőtt kiselőadást kapnék a hősök tiszteletéről. Nem teszem zárójelbe, tehát fontos. A szintén sérült orvos főhadnagynő sebesülten is ellátta a sérülteket és nem beásta magát.

serwer 2010.08.27. 22:57:17

@klarky:

Ez egy ingyenes felület, te is annyit fizetsz érte, amennyit én.
Az én felületem pénzbe kerül, oda nem írhatsz akármit.

Másnak a halála komoly dolog, ezért ezt nem kellene megkérdőjelezni.
Erről posztot írni, és összehasonlítani a kettőt...

Ne aggódj, te nem vagy hibás, hiszen csak egy blogbulvár-próbálkozó vagy.
Az ügyeletes index címlapost kellene szájbakúrni.
Jelentkezhetne.
rapidshare.media.hukukacgmail.com

fghjk · http://sorry.google.com/sorry/?continue=x 2010.08.27. 23:01:19

a rendőr azért sem lett hős, mert nem tiszta hogy nem-e a pasija intézte el. és ha ez utólag derül ki, az elég nagy gáz

Asszem 2010.08.27. 23:05:11

Nem a katonanő hősi halottá nyilvánításával van baj szerintem, hanem azzal a két meg nem erősített, de sajnos nagyon is hihető (ebben az országban legalábbis) feltételezéssel, hogy meleg volt és hogy valójában ezért nem kaphatta meg a hősi halott minősítést.

mosolyvarázs 2010.08.27. 23:07:24

@serwer: Tudom, hogy nem engem szólítottál meg,de teljesen meg vagyok lepve, mivel nem is tudtam, hogy itt ilyen komoly emberek is megfordulnak, mint te.
Lehet, hogy vannak "blogbulvár-próbálkozók" akik leírják amit gondolnak, de téged akkor minek kell nevezni a 442 db kommenteddel és 0 blog bejegyzéseddel? Bagoly mondja verébnek....
Jó éjt

egy maréknyi dollár 2010.08.27. 23:10:01

A bátor katonanőtől nem vitatom el postumus minősítését.
Én inkább a szolgálat-teljesítés közben elhunyt rendőrök eltérő megítélésére figyeltem fel.Az elgázolt rendőr egy igazoltatáson vett/volna/ részt,agyonlőtt kollegája szintén.Eközben érte őket a halál;lehetőségük sem volt küzdeni,hősies magatartást tanusítani.Ettől függetlenül az elsőt hivatalosan hősi halottá nyilvánították,az alsóörsi fiatalember pedig szolgálati halottá lett minősítva.Ami a legfurcsább:már halála másnapján,amikor még az elkövetőt sem találták meg és a "miért"re sem volt válasz.
A bulvársajtó szokásos reakcióival nem foglalkozom,de úgy érzem,saját testülete hagyta cserben azzal,hogy nem állt ki mellette és nem utasította vissza a pletykaszintű vádaskodásokat,találgatásokat.

egy maréknyi dollár 2010.08.27. 23:10:43

A bátor katonanőtől nem vitatom el postumus minősítését.
Én inkább a szolgálat-teljesítés közben elhunyt rendőrök eltérő megítélésére figyeltem fel.Az elgázolt rendőr egy igazoltatáson vett/volna/ részt,agyonlőtt kollegája szintén.Eközben érte őket a halál;lehetőségük sem volt küzdeni,hősies magatartást tanusítani.Ettől függetlenül az elsőt hivatalosan hősi halottá nyilvánították,az alsóörsi fiatalember pedig szolgálati halottá lett minősítva.Ami a legfurcsább:már halála másnapján,amikor még az elkövetőt sem találták meg és a "miért"re sem volt válasz.
A bulvársajtó szokásos reakcióival nem foglalkozom,de úgy érzem,saját testülete hagyta cserben azzal,hogy nem állt ki mellette és nem utasította vissza a pletykaszintű vádaskodásokat,találgatásokat.

VLADISZLAV 2010.08.27. 23:17:26

Hogy hogy a hazájáért harcolt? Megtámadtak bennünket az afgánok? Már mondta más is itt: Ide pénzért mennek ki a katonák, tülekedés van, hogy bekerülhessenek, több ezer eurót kapnak érte havonta. És mindenki visszaszámol minden nap odakint, hogy megússza és haza tudja hozni a lóvét. Ennek semmi köze a hazaszeretehez, meg a kötelesség tudatnak, stb.,nem kötelező ide menni. Azért fizetnek érte sokat, mert különben senki nem menne, ki az a hülye aki háborúba megy a XXI. században, minden érdek nélkül. ".. vállalta, hogy a hazáját képviseli.." azt vállalta, hogy x euróért kint tölt egy évet. Ugyanakkor maga a szitu az szörnyű, főleg a rokonoknak.

pakesz (törölt) 2010.08.27. 23:18:24

ha a olt szeretoje olte volna mega katonanot, akkor neki sem kellene hosi halott...

amugy az egyik katonasa Afgnisztanban a masik meg rendorseg nalunk az nem eleg kulonbseg?

BanáNkapitány 2010.08.27. 23:22:34

@pakesz: Már ne is haragudj, de te melyik bolygóról származol? A qwery-ről?

klasszikus srác 2010.08.27. 23:22:47

Szomorú, hogy egyáltalán ez a kérdés felmerült az afganisztánban elhunyt katonával kapcsolatban. Ez mutatja, hogy az egész ország morálisan szétcsúszott! Amerikában, meg más civilizált országokban az élő katonákat is hősként tisztelik, nálunk pedig még a halottakat is ekézik... mikor lesz itt ilyen társadalmi megbecsülése a honvédeknek? Ajánlom figyelmetekbe: www.youtube.com/watch?v=LawSGhTM0es&NR=1 www.youtube.com/watch?v=Wo9y37zc-_I

serwer 2010.08.27. 23:25:52

@mosolyvarázs:

Nincs több nickem, nincs blogom, nincs semmim.
Hiába kívánsz jóéjt, tudom hogy olvasod. :)

Amit ide leírt a posztoló, azzal "komoly emberként" vitatkoznom kell.
Miért kérdőjelezi meg egy katonanő hősi halálát a XIII., IX., VII, stb. kerületi garzonjából?
Talán ott volt?
Nem.
Talán többet tud, mint az átlag?
Nem.
Ismeri az ottani viszonyokat?
Nem.
Mostanában meghalt valamelyik hozzátartozója?
Nem.

Ezért tartom blog-bulvárnak azt, amit ide írt, hiszen semmi újat nem mondot, csak fantáziál.

Továbbra is várom az index-címlap felelős elérhetőségét...

2010.08.27. 23:27:32

@BanáNkapitány: "nagyon nem kóser, hogy egy ártatlan civil meghal a búzálkodása miatt."

Na ilyenkor zavarnám ki a picsába az összes médiát, akik a szarkavarásból élnek. Ez a homársztori egy teória ami sosem lett bebizonyítva, de még alátámasztva sem. Egy család aki elvesztette hozzátartozóját, kitudja miért, még vastag szégyennel kell együttélnie, az ország infó cseppek alapján lekönyvelte a srácot echte buzinak, aki megérdemli sorsát.

Nem tudom, nekem egy kicsit valószerűtlen, hogy buznyákok sikertelen ánusztágítás után, fegyverarzenállal rohangálnak, és szitává lőnek embereket.

VLADISZLAV 2010.08.27. 23:37:16

@klasszikus srác: Ne hasonlítsd össze Amerikát Magyarországgal. Ott minden házon nemzeti színű lobogó van és ez természetes nekik, minálunk ha kitennék egy piros-fehér-zöld zászlót a házamra, összesúgnának a szomszédok, hohy biztos jobbikos vagyok és nem köszönnének másnaptól. Amerikának nemzeti ügy az afgán buli, akik hazajönnek onnét mint katonák, azok nemzeti hősök. Nekünk semmi közünk az afgánokhoz, csak azért megyünk, hogy nyaljuk amerika fenekét. Aki katona kimegy az pénzt keresni megy ki, aztán vagy megússza, vagy nem.

BanáNkapitány 2010.08.27. 23:37:17

@Jankove: Kedves barátom őszinte leszek: leszarom, hogy buzi volt-e vagy sem, leszarom a gyászoló családot is, mert egy valamit biztosan tudok. Az a srác a rendőr miatt halt meg, teljesen mindegy, hogy milyen indítékból de célzottan ŐT akarták megölni, és emiatt kellett valakinek ÁRTATLANUL meghalnia. Na ezzel van a probléma, ez nem ferr.

smartdrive 2010.08.27. 23:49:54

azért, te ostoba barom, mert a katonanőt AZÉRT lőtték le, mert katona, a rendőrt meg NEM AZÉRT, mert rendőr

venszivar 2010.08.27. 23:52:10

@Jankove: Nos ,te is azt bizonygatod,hogy még semmit nem tudni.Akkor milyen alapon akarod,hogy hősi halottá nyilvánítsák ?!?Most egy hónap alatt elhunyt három rendőr,így vagy úgy s különböző okokból,meg most ez a katonanő....Ez igen jól jön az így is mindig,állandóan síró rendőröknek.Mind HŐS!!MITŐL ?? TÖBB PÉNZT s 15 év után,már nyugdíjt nekik........ Ehhez van s lenne eszük.SÍRJATOK ? HŐSÖK.

klasszikus srác 2010.08.28. 00:08:33

@VLADISZLAV: Tegyünk különbséget! Bár vitatom amit afganisztánnal kapcsolatban írtál, most nem ez a lényeg. A lényeg, hogy amerikában megbecsülik azt aki a hazáját szolgálja, nálunk pedig sandán néznek rá és hátsó szándékot gyanítanak.

dr. Aullah 2010.08.28. 00:08:41

Azzal nem értek egyet, hogy csak akkor lehet hősi halottnak tekinteni valakit, ha épp 3 kisgyermeket ment ki. A katona nőt nem tekinteném annak. @smartdrive: Oké, miért is lőtték le a rendőrt? Mert sehol nem olvastam, hogy pontosan miért...

RealJohn 2010.08.28. 00:09:54

Az a helyzet, hogy Afganisztánban háború van, a Balaton partján viszont nincs. A háborús övezet, ahol a támadás történt, főleg a tálibok ellenőrzése alatt áll. A támadás után a segítségre siető alakulatok 1km hosszú arcvonalon kellett, hogy harcoljanak, ez mutatja a támadó erő nagyságát.
Fenti tényeken nem változtat, hogy valakit odavezényelnek, vagy önként vállalja a részvételt a harcban.
Hősi halottá viszont tudtommal a magyar sajtó hivatalosan senkit sem nyilváníthat :)

Nyugodjék békében mindkettő, én azt mondom.

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2010.08.28. 00:12:39

@smartdrive: így van, a katonanőt azért lőtték le, mert katona. De aki katona, és elmegy fegyverrel a kezében egy idegen országba, az ne legyen meglepve, ha lelövik. A katona olyan fajta, akire lőni szokott az ellenség. Épp ezért nem kell ügyet csinálni abból SEM, hogy ez a katona meghalt.

Hősi halott az én fogalmaim szerint az, aki az ismert veszélyt vállalja, és úgy végzi a feladatát. A rendőrt, ha szolgálatban lövik le, automatikusan szokták hősi halottá nyilvánítani, mondván, hogy amikor rendőrként felesküdött, akkor ezzel mindenféle veszély vállalására fogadalmat tett. Felfogás dolga, de az tényleg túlzás, hogy manapság rendőrt lelőni már inkább csak elfoglaltság, mint ritka merész bűncselekmény. Sajnos.

A katonanőről mondják, hogy ő katonaként szolgált. Kit? Az amerikaiak érdekeit? Akkor legyen az ő hősi halottuk. Vagy a kormányét, amely leszervezte neki ezt a melót? Oldják meg házon belül. Ez a katona nem szolgálta sem a hazáját, sem a népét, sem a földijeit, hanem külföldre ment melózni. Mivel katona volt a foglalkozása, tudhatta, hogy ki kardot ránt, kard által vész el. Nyilván azt mondta, hogy ekkora suska megéri a kockázatot, úgyis miért pont én halnék meg. Nem küldte oda senki, nem kérlelte őt senki, sem a kormány, sem a családja, hogy menjen ki, és szolgáljon. Vállalkozott egy melóra, aláírta a szerződést, fél év tökölés a szutyokban, és jövök haza a zsetonért. Nem sikerült. Kinek is lenne ő a hőse? Netán példaképe is már? Menjenek a francba. Zsoldos, állami megbízást vállalt egy mellesleg megkérdőjelezhető küldetésben, inkább háborúban. Mint az, akit hajdan az állam küldött ki Üzbegisztánba meg Tanganyikába gyárat építeni a nyamnyamoknak, és ha meghaltak hastífuszban, kolerában, sugárfertőzésben (ld. a csernobilba küldött kamionsofőrt), akkor nem hősi halottak voltak, pedig ők is az állam megbízásából jártak ott, hanem agyonhallgatott akták. Aki kurvának áll, nem csodálja, ha megbasszák, szól az ismert ige. Túlságosan el vagyunk szokva attól a régi igazságtól, hogy háborúban rengeteg katona meg szokott halni. Rengeteg. Olyan is, aki azért veti magát a puska elé, hogy néhány bajtársát védje. Mert valóban megestek ilyenek, nem csak a filmekben. Ők a hősi halottak, nem egy vállalkozó.

serwer 2010.08.28. 00:24:55

@Androsz:
Figyelj meg_mondom_a_tutit gyökér!
Ez a csaj sajószentpéteri volt. Tudod merre van az? Borsodban.
Jártál már arra?
Szinte csak cigányok vannak ott.
Szerinted mekkora esélye van egy cigánylánynak kitörni onnan?
Nulla.
Ez a nő a 32 éve alatt többet élt, mint te a várható 62 éved alatt fogsz.
Pénzért, kalandvágyból?
Egyik fogalmat sem ismered.

Rakd össze a mozaikokat és utána fröcsögj te nethuszár!

Továbbra is várom az index címlap felelősét!

VLADISZLAV 2010.08.28. 00:31:33

@Androsz: szóról szóra így van, mintha csak én írtam volna..

Taplopó 2010.08.28. 00:33:52

Kiből lesz hősi halott katona, kiből kinyiffantott idegenlégiós, kiből pedig háborús bűnös aki megérdemelte a sorsát? Ezt majd eldönti a történelem. Tartok tőle hogy Afganisztánban nem sokan tekintik hősi halottnak, aki értük és miattuk halt meg, csak olyan valakinek, aki megérdemelte a sorsát. Nehezen tudnék az érveikkel bármit is szembeállítani

venszivar 2010.08.28. 00:37:33

@egy maréknyi dollár: Valószínű,hogy igen nagy adag vaj van a seggén.....IS. Ez nem vetne jó fényt erre a fos rendőrségre s ezért inkább hallgatnak ! Az ártatlan srác másodrangú polgár ?? Az miatt NEM sírtok ....Tudom,több fizut s min. 5 évvel kevesebb szolgálati időt vagy 10-et ! A mienk meg legyen 70, á vagy 75.Majd eltartunk benneteket,mi hőseink .

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2010.08.28. 00:52:26

@Taplopó: "Afganisztánban nem sokan tekintik hősi halottnak, aki értük és miattuk halt meg"

Jó észrevétel. Ugye, az a szöveg, hogy a mi kis különítményünk a többi között azért van odakint, hogy segítsen a baráti afgán népnek a talpraállásban meg a helyzet normalizálásában. 1956 novemberében a szovjet hadsereg az egyik magyar vezető hívására érkezett meg hozzánk, hogy a szovjetekkel már addig is jó viszonyban levő kormány segítségére legyen a helyzet normalizálásában. Mert a magyar kormány nem bírt az aktuális rendszert és hatalmi felállást erősen kifogásoló felkelőkkel. Érdemes elgondolkodni ezen a párhuzamon is, meg hozzávenni az USA jótékony és önkéntes részvételét a Vietnam stabilitásáért folyó küzdelemben, természetesen a "jók" oldalán.

Vannak dolgok, amelyeket a történelem máshogy fog megítélni, mint a résztvevők. Az afgánoknál megy a nagy belharc, amelyben elég eltérő nézetek csapnak össze. Akár fegyverrel is, ez a polgárháború. Erre mi odamegyünk jókodni. Mégis, ki a fene kért erre bennünket, már persze a hatalmas jókodásairól közismert USA utasítását nem számítva? Afganisztán történelemkönyvei 60 év múlva bennünket minek fog nevezni? Merthogy szerintem mi odapofátlankodtunk egy olyan, távoli országba, amelyről fingunk sincs, még csak nem is a mi földrajzi régiónkban okoznak ők egy feszültségteljes gócot, egyszerűen csak ott vannak a távolban, és az ideológusaik egy reménytelen vitát folytatnak arról, hogy a vallásuk alaptételeit milyen szigorral és milyen megvilágításban kell értelmezni. Aztán persze rögtön le is lövik egymást, egyszerűsítve a vitát, de egy ehhez hasonló vallás-ügy már Európa nagy részét lefoglalta egyszer(-kétszer), és akkor is kurvára megharagudott volna mindenki, ha mondjuk a törökök felajánlották volna, hogy ők majd békét teremtenek az akkori német honban, Svájban, Franciaországban, és ahol még óhajtják. No, ezek az odapofátlankodók vagyunk most éppen mi. Fogjuk ezt mi még nagyon szégyellni.

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2010.08.28. 00:53:06

@szőketisza: Szervusz! Esetleg részleteznéd kicsit, hogy tanulhassak belőle?

Taplopó 2010.08.28. 00:54:31

@serwer: "Szerinted mekkora esélye van egy cigánylánynak kitörni onnan?"

Nem igazán értem az indulatodat. Úgy van ez már ősidők óta, és most is, hogy a társadalmi ranglétrán lejjeb levők vívják a háborúkat a tűzvonalban. Nézd meg az USA veszteséglistáit: tele van ladino névvel. Most már a ladinók soraiból is nehezen tudják feltölteni a soraikat, ezért toboroznak hozzánk hasonló Hunkykat is.
A háború olyan mint egy felülről kezdődő piramisjáték: a csúcsa omlik le utoljára, miközben alul pusztítja az erózió

klasszikus srác 2010.08.28. 01:01:22

@Androsz: Bár nyilván nem tudtad, de most elmondom neked: afganisztánban nem csak önként és dalolva mennek ki magyar katonák, hanem vezényléssel is, ugyanis egy éven belüli időtartamra oda küldenek ahova akarnak. Szó szerint úgy kell összekaparni minden féléves váltás állományát. Ha valaha bármi közöd is lett volna a Honvédséghez, tudnád, hogy katonának _nem_ a pénz miatt mennek az emberek. A legtöbben még rendesen jóllakni sem tudnak abból, amit megkapnak. Vagy te 80k forintból fent tudnál tartani egy családot? Akárhogy is, ez a katona a hazáját szolgálta és ha kellett volna, a te seggedet is védte volna.

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2010.08.28. 01:07:18

@Taplopó: Ma, nálunk bünteti a törvény, ha valaki a francia idegenlégióba jelentkezik vagy beáll. (Nyilván csak utólag, ha visszajön.) Minden bizonnyal azért, mert egy idegen állam haderejének szerződéses tagjaként vesz részt a francia kormány érdekeinek és céljainak más országokban való fegyveres szolgálatában. Ami olyan vétség, hogy még büntetjük is. Vajon ha ma egy magyar katona a felvételét kérné az amerikai haderőbe, hogy akár csak ideiglenes, állampolgárságot helyettesítő engedéllyel szolgálja a demokráciát ott, ahol az USA kormánya szerint az szükséges, azt szintén börtönnel várnánk itthon? Ha nem, akkor őt miért nem? Ha igen, akkor az miért különbség, hogy az amerikai generális közvetlenül a magyar idegenlégiósnak adja a parancsot, vagy a magyar különítmény parancsnoka fordítja le neki?

Azt a dumát egyébként valahogy nem veszi be a gyomrom, hogy egy cigánylány csak úgy törhet ki a szegénységből, ha beáll katonának. De lehet, hiszen sokan voltak megélhetési katonák húsz-harminc éve nálunk. De akkor még direkt azt is választja, hogy elmegy arabot lőni? (Egyébként tényleg cigány volt ez a nő, vagy csak ez az agyalágyult kalkulálta ki a mozaikjaiból?)

venszivar 2010.08.28. 01:07:45

@klasszikus srác: Te NEM VAGY NORMÁLIS !

AKKOR MIÉRT MENT KOTONÁNAK..........

DE EGY SZAVAD SEM IGAZ !

Taplopó 2010.08.28. 01:12:12

Nem akarok magánvitákba avatkozni, de van egy szörnyű gyanúm ami akkor támadt, amikor megszüntették a sorkatonai szolgálatot, na kik is? Hát az SZDSZ természetesen. Hogy egy zsoldoshadsereg (aki akarja nevezheti hivatásos állományúnak is) sokkal könnyebben bevethető a világ bármely pontján bármilyen cél érdekében, de ha úgy hozza az államérdek (na nem Magyarországé, hanem az SZDSZ mögött állóé) akár idehaza Magyarországon is a lázadó csőcselékkel szemben. Egyidejűleg bátorították a cigányság nagyobb számú felvételét a fegyveres testületekbe, erre határozottan emlékszem. Namármost biztos hogy ez a sereg ezzel az állománnyal megtagadná a parancsot? Vannak kételyeim

klasszikus srác 2010.08.28. 01:14:12

@venszivar: Csak semmi személyeskedés, te bizonyára jobban tudod. Talán belülről?

halbikvera 2010.08.28. 01:14:40

Megmondom őszintén, a rendőr esetét nem ismerve és amiatt bele sem keverve, hogy hasonló gondolataim voltak, amikor hallottam az elhunyt nőről.
Az esetleges érdemeit nem kisebbítve, a posztolóhoz hasonló óvatossággal én is úgy gondolom, hogy nem igazán ez a szememben a hős.
De ettől még azt hiszem, itt elsősorban fogalmi zavarok vannak. Laikusként azt gondolom, a honvédség jó eséllyel hősnek nyilvánít minden katonai halottat, akit ellenséges erők tesznek el láb alól. Nem annyira a hősiesség miatt, hanem mert ez a bevett rutin.
De tény, hogy nem érzem hősnek a hölgyet. Amúgy ismeretlenül is részvétem.

venszivar 2010.08.28. 01:15:57

@klasszikus srác: TE BOLOND vagy,azért nem vittek ki,pedig úgy megmentetted volna a magyarok seggét ott afganisztániában,persze csak haza s ember szeretetből....szinte ingyen!Ha kell még ingyen is.Figyelj ,nyomj egy millát s elintézem,hogy kimenj s vissza se gyere.Örökké védhetnél minket, ott vagy máshol, mi hősünk........

klasszikus srác 2010.08.28. 01:16:46

@venszivar: :) jó a műsor, ezaz, folytasd!

egy maréknyi dollár 2010.08.28. 01:17:34

@venszivar: Úgy érzed a soraimból,hogy katona vagyok vagy rendőr?Nem.Akkor sem leszek hősi halott,ha civilként megakadályozok egy bankrablást és cserébe' otthagyom a fogam.
Hogyne sajnálnánk szegény srácot,de ennek a posztnak most nem az ő értelmetlen,tragikus halála volt a témája.

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2010.08.28. 01:26:35

@klasszikus srác: Idézek egy cikkből. "A százezer forintos nettó alapfizetés mellé erre külön pénz jár: Cipruson havonta ezer, a jóval veszélyesebb Afganisztánban 2300 dollárt lehet keresni" (2009. április, www.nol.hu/belfold/lap-20090422-20090422-36) Akik Afganisztánba mennek, azok ezt a tényt minden bizonnyal unottan söpörték félre, és az asztalra csaptak, hogy ők bizony akkor is megvédik az kisgyermekes afgán anyákat a hazájuktól.

(A pénzügyekhez tegyünk hozzá még egy pár hónapos információt is. napiaszonline.hu/aktualis/megszuletett_a_2010_evi_bermegallapodas_17465)

"Akik a katonai pályát választják, tisztában vannak vele, hogy az életük és testi épségük kockáztatásával is jár. A katonai pálya iránti érdeklődés egyrészt köszönhető annak, hogy a honvédség biztos egzisztenciát, állást kínál. Másrészt ebben közrejátszhat a megyénkben kialakult foglalkoztatási helyzet, az álláskeresők viszonylag nagy száma is. Mindemellett a katonák a szolgálatot önként vállalják,..." (www.indexkelet.hu/rovatkeret.php?r=12&cikk=25008)

"a katona beleegyezése nélkül is vezényelhető külföldi katonai szolgálatra, ha annak időtartama az egy évet nem haladja meg." Ez az, amiről beszéltél. Azért tegyük hozzá, hogy ebből a PR cikkből nem derül ki, hogy a külföldre kimentekből hányan jelentkeztek önként, és hány olyan katona van, akik katonának jelentkeztek azzal az ismert kockázattal, hogy esetleg nem hagyják itthon a seggét mereszteni a kaszárnyában, hanem harcba küldik külföldön, persze csakis a haza védelmében. De jó, találgathatunk, tanakodhatunk, ám nézzük konkrétan: ez a nő önként ment ki arabot lőni vagy a parancsnoka küldte? Nekem az utóbbi esetben sem lesz hősi halott, a már definiált problémáim miatt, de mielőtt boldoggá is avatjuk, árulja már el valaki az igazságot, aki tudja.

venszivar 2010.08.28. 01:30:02

@halbikvera: Egyet értek ! Észre kel venni,hogy ezek a szomorú események az így vagy úgy de elnyomó s léhűtő sok-sok tízezer tagú, fegyveres testületek tagjainak igen jól jön,jött.Állandóan több s több pénzt s kedvezményeket kérnek,követelnek,mindig sírnak.....A mindenkori regnáló kormányok meg fosnak ,hátha szükség lesz rájuk .Ép eszű érti mire gondolok.Sírjatok,sírjatok a magasságosoknál meghallgatásra találtok.SÍRJATOK,kevés a PÉNZ,rengeteg a munka (milyen munka ?) Ja a sarcolás....SÍRJATOK,majd mi eltartunk benneteket.Mi HŐSEINK !

Rwindx 2010.08.28. 01:32:44

Elég gusztustalan a poszt, a kommentek jelentős részével egyetemben.

enyje-benyje 2010.08.28. 01:52:19

Amerikában mind a több ezer halott katona hősi?
És a több ezer magyar a don mentén? A több millió katona a világháborúkban? A spártai 300?

Semmi rossz szándék csak nem értem.

Mégegyszer: a rendőr és a katona is hős a maga nemében.

klasszikus srác 2010.08.28. 01:56:42

@Androsz: Az újságcikkben említett alapfizetés nem úgy igaz, ahogy leírják. Ugyanis minden fizetés - hasonlóan a civil munkahelyekhez is - beosztáshoz és rendfokozathoz kötött. Ebből következik, hogy az említett összegnél van aki többet, van aki kevesebbet kap (nyilván többen vannak akik kevesebbet kapnak).
Egyébiránt, és ez nem neked szól, a hozzászólók nagy részének szemmel láthatóan nincs ismerete a Honvédségről, az afganisztáni helyzetről. Ez nem szemrehányás, nem lehet mindenki mindennel kapcsolatban naprakész. Ha innen nézzük, még érthető is amit mondanak, de a fentiekből következik, hogy felületes tudásra alapozzák álláspontjukat. Mindenkinek jó éjt!

hebab 2010.08.28. 01:57:43

@BanáNkapitány: ez nem logika. nincs semmilyen összefüggés a két dolog között, mármint, hogy lehet, hogy buzi volt és dugott a lövésszel és aközött, hogy a gyilkos lelőtte a kocsiban ülőt. te azért akarsz valakit felelősségre vonni, mert egy másik ember csinált valamit?
vagy szerinted ezek után mindenki gondolja meg, kivel fekszik le, mert hátha a partner majd le akarja őt lőni, de mást is eltalál? ez nevetséges.

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2010.08.28. 02:08:33

@klasszikus srác: Elfogadom, hogy te olyan dolgokról tudhatsz, amiről az itt levők egyike sem, hiszen sok ilyen dolog lehet. De a hivatkozott cikkek valamelyikében (vagy egy másik, meg hirtelen megnézett cikkben) az áll, hogy egy baka 106 ezer bruttót kap, őrmester 150 ezer körül, itthon, ez csak az alapilletmény (zsold). Egyik sem olyan őrült nagy pénz, ezt nem vitatom, de az én fizetésem sem nagyobb ennél, még egy jól sikerült hónapban sem. Rendben van, ez annyi pénz, amennyi, de számomra ez nem húzza keresztül azokat, amiket itt mostanában mondtunk. Én is vállalok el olyan munkát, amivel ennek csak töredékét keresem, de legalább van valami. Ámde azt, amit csinálok, nem az alapján ítélik meg, amennyit kaptam érte. Attól a határtól én jó messze vagyok. A katona is katona, függetlenül attól, hogy mennyiért vállalta.

Megdobbent 2010.08.28. 02:19:07

Ha pintersanayara lenne bizva a katonaag is, ott sem lenne egyetlen hosi halal, afelol nyugodt lehetsz :>

sanya ota nagyjabol annyit tudunk (azota, hogy meg egy ciklussal korabban kifecsegte a tuti titkot: "nem hiszem, hogy engem barki latott volna, hiszen en nem lattam senkit"), hogy nincsenek hosi halottjaink, es sosem volt kozbiztonsag van 2 hettel a startpisztoly dorrenese utan. Vili, nem?

Ianas 2010.08.28. 03:16:41

Hű. Remélem, a hozzátartozói -- pl. a férje -- nem olvassa ezt a némiképp kegyeletsértő posztot...

Ianas 2010.08.28. 03:20:42

@Androsz: Te nagyon hülye vagy, de legalább reklámozod. Sokan inkább titkolják, én becsülöm a bátorságod.

Ianas 2010.08.28. 03:21:53

Kezdek undorodni a magyar emberektől. Fura érzés, mikor tükörbe nézek...

Amúgy meg ki a faszomnak fáj, hogy hősi halott, idióta banda?

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2010.08.28. 03:29:40

@Ianas: "Amúgy meg ki a faszomnak fáj, hogy hősi halott"

Javaslom, hogy küldd el a férjnek kegyeletteljes kommentedet, vigasztalásul.

Az egyébként elég zsenge bátorság, amikor a messziből odakiabálod, hogy hülye vagyok, de abba már nem mersz belebonyolódni, hogy megmagyarázd, miért is. Lehet, hogy nincsenek is összefüggő gondolataid a témában, csak annyit érzel, hogy valami nem tetszik. A csecsemő is csak ezt érzi, aztán amikor teleszarta a pelenkáját, megnyugszik egy időre.

kpityu2 2010.08.28. 04:24:37

"2., Nem harcban, a hazájáért harcolva éles frontvonalban halt meg, hanem egy hazafelé tartó konvojban érte a végzetes lövés"

Hülye vagy. Szerinted miért kísérik fegyveresen a konvojt? Nem egy turistabuszon tartott hazafelé.

Jampec21 2010.08.28. 05:06:53

@enyje-benyje:

A valasz a kerdesedre: igen
Amerikaban minden elesett katona hosihalott, ahogy a doni utkozett aldozatai is azok. Emlekmuvuk van a Don-kanyarban. Es igen a 300-ak is hosok voltak, ha nem igy lett volna nem is tudnal roluk.

www.youtube.com/watch?v=YIwSihElyu8

Reszvetem Pappné Ábrahám Judit poszt.Hdgy. es Gamauf Janos R.Ftrzso. csaladjank.

Mindketten keves idot toltottek a foldon, fiatalon hagytak itt minket.Nyugodjanak bekeben!

A cimben feltett kerdesre a valsz pedig egyszeru. Nincs kettos merce. Az egyikuk azert halt meg mert az volt a hivatasa ami. A masikuk akkor is meghalt volna ha csak villanyora-leolvaso vagy postas, mert ot mint magan embert oltek meg, igaz egyenruhavolt rajta es szolgalatban is volt. De ha nem ez a munkaja vagy nincs szolgalatban, velelmezhetoen akkor is megolte volna a tamadoja.

Ciganyozni es buzizni a halottainkat szerintem nem illendo dolog.Aki ezt teszi magat minositi.

belekotty 2010.08.28. 06:25:21

@archey: "Ez a nő lehet, hogy pénzért (és vállalva minden kockázatot) ment ki, de szerintem ettől függetlenül ő vállalta, hogy hazáját képviseli ezen a problémás területen! szerintem igenis megérdemli a hősi halott nevet. Miért kell ezen ennyire kibukni? Szerintem mi mind elbújhatnánk mögötte itt a gép előtt ülve!!!
A magyar hazát szolgálja már csak azzal is , hogy belépet a katonaságba s nem beszélve arról, hogy mindezt nőként tette! Kimegy Afganisztánba a családos emberek helyett és váratlanul lelövik, ráadásul hazafele???
A minimum, hogy hősi halottnak tekintjük!
Ez a nő akármilyen kis dolgokkal is, de többet tett hazánkért mint a magyaroknak a nagy része! Szerintem igenis tiszteleghetünk előtte ennyivel! "

Pontosan

belekotty 2010.08.28. 06:26:10

@klarky: Te kis faszfej! A szájkarate szót úgy látszik nem ismered.

közlekedési bűnöző (törölt) 2010.08.28. 06:45:54

Mi a francot keresünk mi Afganisztánban?

(persze NATO, tudom)

Na de akkor is:
Mi a francot keresünk mi Afganisztában?
Mi a francnak léptünk be a NATO-ba?

akitnemnevezunkneven 2010.08.28. 07:28:13

Csak jeleznem,nem mindenki suskaert megy oda.Illetve nem feltetlenul.Ha onketesekbol nincs meg a letszam amit kuldenie kell a magyaroknak afganisztanba v barhova,akkor bizony kuldhetnek is,akkor aztan baromira fog erdekelni barkit,hogy akarsz-e menni vagy sem....

hawkeye 2010.08.28. 07:37:43

@serwer: Ritkán olvasni 1 ilyen felfújt egójú, beképzelt megmondómajom sorait, mint a "tiéidet"...

Ha hallgattál volna, bölcs maradhattál volna...

Afganisztánban meg magyar katonának nincs semmi keresnivalója. Hacsak a pénz nem...
És ezt nem negatív értelemben mondom, egyik sem úri jódolgában vállalt ott munkát - mert erről van szó - hanem az itthoninál jobb fizetésért. Ezért nem lehet őket hibáztatni...

denever747 2010.08.28. 07:38:24

A no elment havi 7000 euroert Afganisztanba, egy alapvetoen gyarmatosito haboruba. Tudta, hogy kockazatos lesz, de jol jott a penz. A helyiek nem vartak tart karokkal, sot, lelottek. Szomoru, de mi itt a hosiesseg?
Agyonfizetett katonak hodito haborukban, es ha veletlenul loni mer az ellenseg, akkor juj?

harrold (törölt) 2010.08.28. 07:42:38

klarky, ezt a kérdést rajtad kívül még a földigiliszták is meg tudják válaszolni. valahol ott van az igazság, hogy egy kis köcsög miatt meghalt egy fiatal sportoló egyetemista srác - ártatlanul! vágod? ha nem, az sem baj. ha majd jönnek a muszlimok és közösen az amcsikkal átteszik a "III. világháború" aktív frontját Afgatnisztánból a Nagykörút környékére, akkor talán majd rájössz, hülyegyerek.

Georgigi 2010.08.28. 07:45:26

@Drout:
A rendőr a te érdekedet védi itthon, de Afganisztánban mit keresünk?
Hogyan éreznéd magad, ha más ország katonái lennének itt?

Georgigi 2010.08.28. 07:49:07

@közlekedési bűnöző:
Talán azért léptünk be /nem rajongtam a gondolatért sem/, mert közel voltunk Jugoszláviához. Támaszpontnak megfelelt? Kinek is volt az érdeke? :)

sertésmájkrém 2010.08.28. 07:50:35

@serwer: Én úgy tudom elég nagy a túljelentkezés ezekre a missziókra. Mennyi bátor ember van, ugye.

Onnantól, hogy elvállalta zsoldos volt mert semmi másért nem tette, mint a pénzért. Lehet bármit hazudni ezzel kapcsolatban.

sertésmájkrém 2010.08.28. 07:53:35

@akitnemnevezunkneven: Na persze, nincs elég zsoldos? Én nem így tudom.
Van rengeteg kedvezmény meg a lóvé ami miatt sokan akarnak menni.

baliquez 2010.08.28. 07:57:13

Mondhatta volna hogy "Bocsika, nem megyek Afganisztánba, ott ugyanis TÉNYLEG embereket ölnek, kérem szépen inkább az áthelyezésemet"?

Mondhatta volna bizony, NEM TETTE, inkább elment pluszpénzért oda dolgozni, vállalva az ezzel járó életveszélyt. Pechje volt, ennyi.

Ugyanígy sanszos hogy aki folyamatosan feszültség alatt szerel 30KV-os távvezetéket annak előbb-utóbb rossz napja lesz és urnában távozik a helyszínről. Pedig gyengeáramot is szerelhetett volna kevesebb pénzért.

Ami az orvul kivégzett kisrendőrt illeti, szerintem nem túlórában bírságolgatott éppen (hogy a statját javítsa) - hogy a párhuzamnál maradjunk - hanem szolgálatteljesítés közben gyilkolták meg, máig nem tisztázott körülmények között. Gyanítom hogy olyasmibe tenyerelt ami nem tetszett az olajmaffőrendőrnek, aztán így járt, okulásképp a mindenki számára.

Fittipaldi 2010.08.28. 08:01:09

Nem kettős a mérce, sajnálatos hogy nem mindeki érti miért.

Kalmár 2010.08.28. 08:03:20

Nekem továbbra is hiányzik mindkét sztoriból a hősies cselekedet.
Ha ugyanekkor villám vág beléjük senki nem gondolkodik ezen.
Mit tettek? Álltak, ültek és egy pillanat alatt meghaltak anélkül, hogy a kisujjukat megmozdítanák.
Ez szomorú, tragikus, stb, de nem hősies.
Azt hiszem a hősi halottnak nyilvánításnak van pontos feltétele ami kitér az elhunyt szolgálat közbeni kiemelkedő bátorságról tanuskodó viselkedésére.
Itt nem volt mód, hogy ez kiderüljön.
Lehet, hogy mertek, tudtak volna hősiesen viselkedni,de ez nem derült ki az orvtámadás miatt.
Mindenesetre nyugodjanak békében és részvét a családnak.
Biztos nem írok többet ebben a témában. Olyan értelmetlen cibálgatni az emléküket.

serwer 2010.08.28. 08:10:31

@sertésmájkrém:

Azért kell hozzá bátorság, én nem mennék ki, még a jó pénzért sem.
Te? Ti?

nyekk 2010.08.28. 08:29:23

@serwer: ennyi erővel a részegen történő autóvezetéshez, vagy a rozoga létráról történő ablakmosáshoz, meg hasonló veszélyes dolgokhoz is kell bátorság.
Én ezt nem bátorságnak nevezném.

nyekk 2010.08.28. 08:31:20

@Kalmár: Sztem nyilván való, hogy a hősi halottá nyilvánítás nem az áldozatnak, hanem a NATO-nak, pontosabban az USA-nak szól (sggnyalás céljából)

emiljuzso 2010.08.28. 08:44:45

A fiam az előző csoporttal volt Afganisztánban. Természetesen a több fizetés motiválta az ottlétét.A veszélyes munkáért normáliséknál magasabb fizetés is jár ugyanis.
Baghlan tartományban Magyarországot képviselő alakulat az újjáépítésben, humanitárius munkákban vesz részt. Ennek ellenére lőnek rájuk, az életük állandóan veszélyben van. Nagyfokú tahóság azt megkérdőjelezni, hogy az ott elesetteket szabad-e hősi halottnak nevezni. Némely hozzászólás elkeserít - nélkülözi a legalapvetőbb empátiát is -,
Vénszivar pedig egyenesen undorít.
A fiam él és itthon van, de annak a másik anyának a lánya koporsóban jön haza. Legalább ez fékezze meg a nyelveteket, igazságkereső elméteket.

belekotty 2010.08.28. 08:53:49

Minek léptünk a NATO-ba? Sok hülye. Azért mert amiatt nem merték megcsinálni a szerbek azt a magyar kisebbséggel amit a horvátokkal, bosnyákokkal, albánokkal megtettek.
Bocsi, én a háború alatt egyszerre "dolgoztam" Horvátországban és Szerbiában, tudom mit beszélek.
Az hogy Afganisztán ne legyen a kábítószer termelés és terrorizmus legerősebb bástyája, hogy két oldalról legyen fogva Irán, kontroll alatt legyen Pakisztán és rajta legyen Amerika keze az olajon, az az EU és a mi érdekünk is.
Tehát az a magyar katonanő egy hős volt, basszátok mert, azért hogy ti itthon tankolhassatok. Én 2003-ben dolgoztam az Emirátusokban még az afgán háború elött. Az ottani belügyér már akkor megmondta, hogy Afganisztánt le fogják rohanni, mert az az olajról szól, még ha ott nincs is semmi.
De többek között út a Kaszpi tengerhez is, amit ugyan sokan nem tudnak, nemzetközi víz és a közepén még nem folyik olajkitermelés, pedig rengeteget sejtenek ott.

Fittipaldi 2010.08.28. 09:01:14

Aki még mindig nem érti, az elégedjen meg azzal, hogy a vonatkozó törvény szerint a rendőrnek nem járt, a katonanőnek viszont járt hősi halottá nyilvánítás. Valami olyasmi van benne, hogy ha a szolgálatteljesítés közben és azzal összefüggésben vesztette életét, és közben kiemelkedő helytállást tanúsít, akkor jár. Aki akarja keresse ki a pontos szöveget.
Aki meg vitatja a feltételek teljesülését, arra kíváncsi lennék, merne-e egyáltalán Afganisztánba utazni mostanság, mondjuk a magyar állam kedvéért, vagy csak a szája nagy. Valamelyik korábbi kormányunk kitalálta, hogy az ország vegyen részt az afganisztáni háborúban, így aki hajlandó ezt teljesíteni, de közben egy ellenséges támadásban életét veszti, arról az államnak kötelessége méltó módon megemlékeznie.

Aki pedig továbbra sem érti, annak egy ellenpélda: például akkor nem járna a katonanőnek hősi halottá nyilvánítás, ha egy társával magánéleti problémákon összevitatkozva a vita hevében halálos sérülést szenvedett volna.

alex58 2010.08.28. 09:25:04

A hatályos jogszabályok szerint lehet, hogy minden rendben van, ettől függetlenül az lenne a helyes, ha nem lennének különbségek a fegyveres testületek között.

Ezért szerintem az lenne az igazságos, ha a lelőtt rendőr ügyének kivizsgálása után - ha az derülne ki, hogy nem volt semmiféle köze a gyilkosához - utólag az ő minősítését is hősi halottra módosítanák. Ez kijárna a családnak, akik már hetek óta csak azt hallják, hogy a fiuk így vagy úgy, de besározódott.

Nagyon aljas volt pl. most az a komment, amelyikben arról írt valaki, hogy a rendőr "zsebpénzért" ment ki. Nem barátom, nem ő döntött így,hanem a főnöke küldte ki igazoltatni és ha kell birságolni.

A katonanő bátorságát egyébként senki nem vitatja, de az ő hősi minősítését mégis nagyban gyengíti az a fizetés, amiért a veszélyt vállalta, meg az, hogy nem a hazája védelmében és nem is kényszerből ment ki Afganisztánba ellentétben mondjuk a Don kanyarban meghaltakkal.

pjoti 2010.08.28. 09:29:13

@belekotty: drága barátom. Ha nem voltál rendőr, ne állítsd, hogy nem kell hozzá bátorság. Lehet, hogy az igazoltatáshoz nem kell bátorság. A TV-székházat védeni 20-an kétezer emberrel szemben kell. Kiállni, ha leköpnek, kell. Üldözni a betörőt, autóval, gyalog, bárhogyan, kell. Nem az elhunyt katona hölgy érdemeit akarom kisebbíteni, minden tiszteletem az övé, akár pénzért volt kinn, akár puszta elhivatottságból. Azonban erősen egyetértek a poszt írójával, ha ő hősi halott lehet, akkor a Balatonon kivégzett, (igen, kivégzett. Tudjátok, ha az ember tűzharcban veszti el az életét, ahol számít rá, az nem kivégzés. Ha valakit lesből fejbelőnek, az kivégzés)rendőr miért nem az ? Mert becsületes Pintér bácsi azt mondta, csak akkor lehet az, ha halálát megelőzően különösen hősise magatartást tanúsított ? Megmutathatná, hogyan kell egy lesből érkező golyóval szemben hogyan kell hősies magatartást tanúsítani.És most, hogy ezt elmondtam, el kell mondjam neked, nem a poszt f@szság, hanem amit te ideköhögtél. Amit te csinálsz, ahhoz sem kell bátorság, sőt, ész sem, egy gramm se. Otthonról, a zsírosra ült fotelból ítélsz meg embert, halált.

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2010.08.28. 09:40:11

Hát te hülye vagy!

A katonáinkat azért támadták meg, mert katonai műveleteket hajtottak végre, mert katonák voltak, de a rendőr esetén semmi köze nem volt a munkájához a támadásának, ahhoz, h rendőr.

pjoti 2010.08.28. 09:41:47

@BanáNkapitány: hát, komám.... neked aztán van ítélőképességed.A rendőr tehet arról, hogy hogy meghalt még valaki ? Nem az, aki meghúzta a ravaszt ? Hát, téged nehéz lenne agyonlőni....

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2010.08.28. 09:43:43

@Fittipaldi:

Igazad van!

Aki Afgánországba egyáltalán kimegy, és ott szolgálatot vállal, az már semmi más nem lehet, csak hős.

pjoti 2010.08.28. 09:44:19

@malacz69 rettegéselemző: és ezt te honnan tudod ? részt vettél a vizsgálatban ? vagy csak valamelyik bulvár-szennylapot olvastad el ?

Kismacska (BELLA) 2010.08.28. 09:49:04

Jézus. Te jó ég, hogy mekkora észlények kommentelnek itt... nem semmi!

A srác véletlenül kapta a lövést. Ha a rendőr mondjuk otthagyott volna egy csajt, az rálő, meghal a srác ugyanígy, akkor mit mondtok? Annyira utálom azokat, akik itt buziznak meg hasonlók... és ha az volt?? Mi a fene közötök van hozzá? És bárkinek?

A rendőr szolgálatteljesítés közben halt meg, tényleg bátorság kell hozzá manapság hogy a rendőr végezze a munkáját, és - őszintén - hótmindegy, hogy homo vagy nem, sosem tudhatod, hogy mi van a másik emberben!

Nem emlékeztek arra, amikor az ürge machetével legyilkolta az exbarátnőjét? Hogy az exbarátnő új pasijának levágta a karját és ő is meghalt? Mi lett volna, ha mondjuk homoszexuális a pár és nem barátnő, hanem expasi? Nem ugyanaz a szitu? Dehogynem. És aszerint is kell megítélni, mert semmi közöm hozzá, hogy valaki kivel bújik ágyba, márpedig kizárólag erről szól, hogy homokos valaki vagy nem.

Hihetetlen, milyen undormány, ahogy megnyilatkoztok. Szerintem aki ennyire kikel a homoszexuálisok ellen, annak ez NAGGGGYYYON érzékeny pontja...

Engem ez a posztumusz hadnaggyá kinevezés irritál. Vajon ennek a katonának mennyit kellett volna még várnia meg szolgálnia ezért? És most hogy szegény meghalt, hirtelen kinevezik? Oké, tudom, ez azért máshol is szokás, de... ez annyira visszatetsző nekem.

Egyébként ennél nagyobb szívás nincs. Kinn vagy fél éve, túléled, indulsz haza és meghalsz a reptérre menet. :(((

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2010.08.28. 10:04:04

@Kismac:

A rendőrnek esélye sem volt, h hősi halott legyen, mert semmiféle küzdelemben nem vett részt, tehát a jogszabály értelmében ez kizárt, ha homo, ha nem, ennek ehhez semmi köze.

A katonanő egy olyan katonai műveletben vett részt, amiben éppen az a valószínűsíthető támadás alakult ki, amiben az ellenség volt aktív.

Az igazoltató rendőrnek nincs oka orvlövésszel számolni, míg egy ilyen konvoj esetén a támadás benne van a pakliban.
Vagyis az igazoltatáshoz kiállni sokkal kisebb bátorság kell, mint Afgánországban egy konvoj tagjaként vonulni.
Lehet, h szemétség ez az összehasonlítás, de ez van.

Amúgy pedig megfelelő szabályok szerint eljárva a rendőr csak a szolgálat halottja lehetett, nem több. A szabály támadható, de a döntés maga nem, mert az a szabály alapján született.

pjoti 2010.08.28. 10:29:49

@malacz69 rettegéselemző: az igazoltató rendőrnek nincs oka orclövésszel számolni... Te azt honnan tudod ? Mi van, ha a megállított autóból lőnek rá, ahogy az megállt ? Miért ne lenne benne a pakliban ? Mennyivel volt kevésbé felkészült, mint a katona, akit a zárt autót érő páncéltörő gránát szilánkja öl meg ?

Annyira imádom, hogy ennyi elméleti szakember ontja magából a hülyeségeket... Kíváncsi lennék, hogyan állnál ki te igazoltatni.

pjoti 2010.08.28. 10:32:24

@malacz69 rettegéselemző: ráadásul... az egy héttel korábban halálra gázolt rendőr, aki szintén hősi halott lett, és akinek érdemeit szintén nem kívánom kisebbíteni, éppen a kocsiból szállt ki, amikor a BMW elütötte. Sajnos voltak olyan szakmai hibák, amikre a megfelelő felkészítés hiányában a magyar közrendőr nem tud megfelelően reagálni. Pedig arra lehetett volna. A lesből fejlövésre sokkal nehezebb.

BanáNkapitány 2010.08.28. 10:40:41

@pjoti: Tudod, nem akarom elhinni, hogy ennyire nehéz azt belátni, hogy a rendőrnek igenis legalább akkora volt a felelőssége az egyetemista srác halálában, mint aki meghúzta a ravaszt, és ezért kicseszettül nem lehet hősi halott.
Egy egyszerű példa: ha az általános iskolai osztálytársam minden nap végighúztam volna a folyosón, szekáltam volna megállás nélkül, és ő úgy vélné, hogy emiatt revansot kell vegyen rajtam, és mialatt elüt egy kocsival engem egy másik emberrel egyetemben (akinek köze nincs a kettőnk nézeteltéréséhez), akkor nekem SENKI ne mondja, hogy ÉN nem voltam felelős a dologban. Ugyan ez a szitu a rendőrrel kapcsolatban is.

BanáNkapitány 2010.08.28. 10:51:08

@Kismac: TE pedig valószínűleg kiegyensúlyozott homoszexuális kapcsolatban élhetsz, amit alátámasztani látszik a Twillight-os avatarod is. Azért álljon meg a fáklyás menet! Amióta világ a világ 1 férfi és egy nő tud normális párkapcsolatban, házasságban élni egymással. A melegek is próbálkoznak, de azért a vak is látja, hogy soha nem megy normálisan. "Szerelemféltés" a gyomrom felfordul ha ilyen f@szságokat kell olvasnom és hallanom.. De Tudod mit? Túllépnék rajta hogy valaki meleg-e, HA! Nem egy ártatlan állampolgár látta volna kárát annak, hogy totálisan labilis kapcsolatból adódóan megölik.

Úgyhogy drága Kismac, menj vissza a vámpírjaid közé és törődj az ő "komoly" és "bonyolult" problémáikkal, és hagyd a felnőttekre a gondolataik kifejtését.

ghck 2010.08.28. 12:00:00

A rendőr nem a szolgálatával összefüggésben halt meg. A katona igen.

Mit nem lehet ezen érteni?

A rendőrt akkor is kinyírták volna, ha éppen az utcát söpri, vagy ha éppen a szabadidejében az új barátjával sétálgat fagyit nyalva. A katonát meg nem.

Az ártatlan utas pedig nem a rendőr miatt halt meg, hanem a merénylő miatt. Aki ezt nem érti, az buta.

venszivar 2010.08.28. 12:31:21

@emiljuzso: Te ugatsz rám ? Megírod,hogy a fiad a több pénzért ment ki veszélyes munkáért több pénz jár.... Ha oda kimész mint civil híd építő az munka,de katonaként,fegyverrel a kezébe PÉNZÉRT! TE ÍRTAD !! No az ilyenek, még egy kicsit több pénzért gyilkolnak is,hisz megfizetik !! Mit keres ott magyar katona a mi közös pénzünkből,titeket ezek sem érdekelnek,csak,hogy nektek csengjen a lóvé,mert az jár nektek,de minden áron !? Hogyan tudtok tükörbe nézni ??Pénzért más országba,akár gyilkolás árán is ott lenni,milyen erkölcsi alapon ?? PÉNZÉRT !!

NoMojito 2010.08.28. 12:33:36

@venszivar: A katona a hazáját szolgálta, mert a hazája küldte oda, hogy szolgálja azokat az érdekeket, amit a haza vállalt azon szövetség kapcsán, melyhez a csatlakozást a haza népe, felelős döntéssel megszavazott. Agyad fogja?

Brékingnyuz 2010.08.28. 12:57:13

@venszivar: Már leírták előttem, de: A Baghlan tartományban szolgáló magyar katonák az ÚJJÁÉPÍTÉSBEN vesznek részt. Iskolák, kórházak, hidak épültek az ő segítségükkel az ott élő embereknek.

prostatikus vogon jeltz (törölt) 2010.08.28. 13:12:04

Világosítson már fel valaki.
A bulvár pletykákat leszámítva, úgy tudom hogy az agyonlőtt rendőr nem volt homár, az elkövető nem is ismerte a rendőrt, hanem valami bekattant alak volt aki RENDŐRT akart ölni és nem személy szerint ezt a szerencsétlen srácot.

De ha ti tudtok valami konkrétumot nosza rajta, elő vele.
Jöjjenek a linkek.

BanáNkapitány 2010.08.28. 13:35:19

@prostatikus vogon jeltz: Előbb adj te linket, hogy ezt honnan veszed. Aztán kérhetsz akármit is.

emiljuzso 2010.08.28. 13:37:19

@venszivar:
Egy másik topikban már elnézést kértem tőled, mert felismertem, hogy komoly mentális problémáid vannak. Most ismét a bocsánatodért esedezem, s ígérem, többé nem bírálom felül a mondanivalódat.

miskabá 2010.08.28. 14:33:27

Az elmúlt évtizedekben elesett magyarországi katonák szinte mind egy szálig idegen érdekek szolgálatában estek el. Dien Bien Phunál (Közép-Vietnám) a stratégiai ütközetben több magyar is megkapta a Bíbor Szívet, igaz csak posztumusz. Aki ismeri tudja mennyire magas kitüntetésről van szó. Én inkább élek Bíborszív nélkül, mint elessek egy idegen gyarmati hatalomért valahol a dzsumbujban, ahol fehér embernek semmi keresnivalója. Ez sajnos erre a mostani halálesetre is vonatkozik

pjoti 2010.08.28. 14:57:10

@BanáNkapitány: szerintem teljesen hülyeséget beszélsz, remélem, hogy ez nem csak nekem tök világos. Vegyünk egy egyszerű példát, kivonva belőle halottat, rendőrt, gyilkost. Szórakozóhelyen vagyunk. Te meg akarsz ütni valakit, de az orrán megcsúszik a kezed, és engem is megütsz. Szerinted én kit fogok agyonverni? Azt, akit te rosszul ütöttél meg, vagy téged, aki ütött ?

Azt már csak halkan jegyzem meg, hogy az általad említett revans-vételt egyetlen hivatalos orgánum sem igazolta, kivéve a szennylapokat.

ghck 2010.08.28. 17:03:11

@prostatikus vogon jeltz:
"A bulvár pletykákat leszámítva, úgy tudom hogy ... valami bekattant alak volt aki RENDŐRT akart ölni és nem személy szerint ezt a szerencsétlen srácot."

Ezt honnan tudod?!? "Jöjjenek a linkek. "

Sajnos más magyarázat szerintem nincs a történtekre, mint a magánéleti szál. Ha nő lett volna a rendőr (vagy az elkövető), akkor jobban elfogadnád ezt a megoldást?

belekotty 2010.08.28. 17:15:40

@pjoti: Hülye vagy gyerek, tanulj meg olvasni!
Nem azt mondtam hogy rendőrnek lenni nem bátorság. Azt mondtam hogy az adott tevékenységben semmiféle hősi magatartást nem tanúsított. Igazoltatott, egy ismeretlen bekattant fasz meg orvul lelőtte. Pont annyira hős mintha elgázolta volna egy részeg sofőr.
A katonanő nem lenne hős ha nem harci cselekményben, hanem balesetben hal meg.
De ő egy háborúba ment szolgálni, fegyveres konfliktusba. Az mindegy hogy most ez igazságos vagy sem.
Ezzel az erővel az a rendőr akit lelőtt a betörő sem lenne hős, mert hirtelen nyitottak rá tüzet. Ja hogy utolsó erejével még lelőtte a támadót? Nekem ő is hős, bár messze nem vállalt tudatosan olyan veszélyt mint a katonanő. Hülye vagy fiam, ha rendőr vagy elég baj, inkább utcát kellene söpörni ilyen szellemi képességekkel!

átlátó 2010.08.29. 11:35:55

Androsz, kellően türelmes voltál az értetlenkedőkkel. :) A nő meghalt, - fájdalom, de ez egy ilyen szakma. Minden szakma ilyen, de ez jobban. Nyugodjék békében.
(A rendőr esetével össze lehet hasonlítani, de az olyan, mintha Wagnert hasonlítanám a Fásy Ádámhoz. Pedig mindkettő zene.)

nigel 2010.08.30. 10:47:07

Kedves Klarky!

A hősi halottá nyilvánításról a honvédelmi törvény rendelkezik! Amiről te írsz (golyózáporból gyerekek kimentése) azért kitüntetni szokták a katonákat, (posztumusz)nem hősi halottá nyilvánítani. A következő megjegyzésed meg kifejezetten undorító, idézem: "Nem harcban, a hazájáért harcolva éles frontvonalban halt meg". Jó lenne ha mindenki tudomásul venné, hogy az afganisztáni szerepvállalás az választott képviselők döntése alapján az Országgyűlés határozata értelmében történik. Nem a parancsot végrehajtókon kéne a nyelveket köszörülni. A rendőr hősi halottá nem nyilvánítása meg a Pintér féle BM-et minősíti.

prostatikus vogon jeltz (törölt) 2010.09.02. 19:37:45

@ghck:

index.hu/bulvar/2010/09/02/nincs_homoszexualis_szal_az_alsoorsi_gyilkossag_ugyeben/

A bulvárújságok által felvetett "homoszexuális vonal" teljesen kizárható - mondta az alsóőrsi gyilkosság nyomozásának állásáról Fazekas Géza, a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője , hangsúlyozva, hogy ezt annak alapján állíthatja, hogy ezt az indítékot "alaposan körüljárták". A szakértői vélemények alapján viszont szinte biztos, hogy a gyilkosságot az a férfi követte el, aki később magával is végzett. Így az elkövetőt már nem vonhatják felelősségre, tehát várhatóan megszüntetik majd az eljárást. Augusztus 4-én a 29 éves Gamauf János főtörzsőrmester egy rendészeti szakközépiskolás tanulóval látott el közúti ellenőrző feladatot Alsóörsön, amikor rutinigazoltatás céljából megállítottak egy személygépkocsit, amelyben öten utaztak. Az intézkedés közben többször rálőttek a rendőrre. Ő és az autóban ülő 21 éves főiskolás meghalt, egy 25 éves férfi pedig súlyosan megsérült.

Mivel az elkövető svájci-magyar kettős állampolgár volt és Baselben lakott, nemzetközi jogsegélyt kértek a svájci hatóságoktól. Az elkövető lakásán az ottani rendőrök házkutatást tartottak, több számítástechnikai eszközt és elektronikus adathordozót lefoglaltak. Ezeket átadták a magyar hatóságoknak, melyek vizsgálatát szakértők bevonásával végzik. Jelenleg még folynak további adatgyűjtések és szakértői vizsgálatok, de továbbra is nyitott kérdés az ügyben, hogy mi volt az indíték. Az ügyészség szóvivője elmondta: a szakvélemények egy része, a DNS és a lőfegyver szakértői elemzése már elkészült. Az eljárás eddigi adatai alapján pedig egyértelműen megállapítható, hogy a gyilkosságot az a svájci-magyar kettős állampolgárságú férfi követte el, aki később öngyilkos lett.

Az ügyészség szóvivője azt is elmondta, hogy a gépkocsiban ülő személyek teljesen vétlen áldozatai az esetnek, csak "rosszkor voltak rossz helyen". Ezt az is alátámasztja, hogy miközben a sértett rendőrt öt találat érte, addig az autóban ülő áldozat csupán egyetlen, de halálos lövést kapott - tette hozzá. Ugyanakkor a jelenlegi adatok alapján egyelőre semmiféle kapcsolatot nem tártak fel az elkövető és a rendőr között.

ghck 2010.09.02. 20:30:54

@prostatikus vogon jeltz:
Ahham. Tehát azért zárnak ki valamit, mert (még) nem találtak az elméletet alátámasztó bizonyítékot? (Vagy ha találtak, jobbnak látták azt eltüntetni? Áááá ilyen biztosan nincs.)

És helyette nem tudnak jobbat.

Nem lehet, hogy azért ennek mégis lehetett valami igazságalapja? Nem lehet, hogy valaki mégis ismerte ezt a rendőrt ott, és tudhatott róla olyat, amiről még nem került elő bizonyíték? Könyörgöm, az eset után azonnal megjelentek ezek az infók. És ezt azóta sem sikerült cáfolni, csak annyit mondanak, hogy teljesen kizárható, mert (még) nem tudtuk bizonyítani...

És nagyon nem is törik magukat, az elkövető úgyis meghalt jelszóval. Fedje jótékony homály az ügyet inkább...

Nekem ez azt jelenti, hogy "családi" tragédia történt, de tabu a homoszexualitás, (a rendőrök egyébként is különbek az átlagnál,) így náluk aztán végképp nincs homoszexuális!

Úgyhogy inkább kussolnak az ügyről.

venszivar 2010.09.03. 15:26:52

@ghck: ÍGY VAN !!! akkora gáz ez nekik,hogy el akarják simítani az ügyet.Mártírt akarnak "csinálni" belőlük,mert akkor még TÖBB pénzért SÍRHATNAK !!!MENNYI a VALÓSZÍNŰSÉGE,hogy Svájcból idejön,hogy itt Alsóörsön lőjön le EGY embert !???????? UGYAN MÁR !!! HAAAAAAA nem homo,akkor netán kokó ?????? üzlet,netán ??? Én most elindulok s a SVÉD Bröjtenbervinctenben pofon hajíntok egy vasutast !!!!!! Kb.- egálba leszek a hülyeséggel , amit a m.o.rendőrség mond. Azt elhiszem,hogy FINGJUK sincs,hogy a bűnesetek 80%-át,ki s miért követi,követte el.A törpét,már tankokkal fogják védeni,úgy be van szarva....
Lehet,hogy ez az Alsóörsi volt a figyelmeztetés !? DDDDDDDDDDDD

spurs42+42 2010.11.01. 01:17:28

@klarky: de ha egyszer ostoba vagy, azt el kell mondani, nem szabad, hogy bennragadjon. nem azért, hogy te belásd, hanem hogy a többi idelátogató tudja, hogy mihez tartsa magát.
süti beállítások módosítása