Az alábbiakban bemutatandó ételt már nagyon sokszor megcsináltam magamnak is és másoknak is, és eddig mindenkinek ízlett. Próbáljátok ki, igazán nem nehéz viszont annál finomabb!

Hozzávalók 2 személyre:
1 nagyobb csirkemell-filé
1 csík húsos szalonna vagy kockázott bacon
1 közepes fej hagyma
1 nagyobb cukkini
2,5 – 3 dl főzőtejszín
olaj (lehet oliva is, úgy még mediterránabb)
2-3 teáskanál bazsalikom
bors
Elkészítés:
A hagymát megpucoljuk, és apró kockára vágjuk, amit a felhevített olajon megdinsztelünk. Közben a húst felkockázzuk és a szalonnával együtt rádobjuk a hagymára. Ezeket együtt szépen összesütjük, mialatt a cukkinit alaposan megmossuk és nagyságtól függően fél, vagy egész karikákra vágjuk. Ügyeljünk arra, hogy azért 1 cm-től ne legyen vastagabb egy szelet.
Ha elkészültünk a hússal a darabolt cukkinit hozzátesszük, és együtt főzzük tovább. A cukkinit nem kell túlfőzni, úgy jó, ha picit ropogós marad, én legalábbis úgy szeretem. Ezt követően az egészet felöntjük főzőtejszínnel, hozzáadjuk a bazsalikomot és egy csipetnyi borsot. Ha van otthon rádobhatunk egy zöldfűszer-kockát is, de ha nincs nem baj, anélkül is jó lesz.
Innentől számítva már tényleg csak 1 perc és kész a mű, nem szabad hagyni, hogy a tejszín nagyon összeálljon, beűrösödjön, olyan jó kis szósz állaga legyen.
Penne tésztával táljuk. Jó étvágyat hozzá!