K report

Egy kis futurológia

2012. április 19. - klarky

A középiskolai fizikatanárom – Béla bácsi – egy igen idős, sokat tapasztalt ember volt. Sajnos, ő már abban a korban járt, amikor nem lett volna szabad őt diákok elé állítani, tekintettel arra, hogy az oktatás, nevelés már nem igen ment neki, cserébe viszont igen érdekes történetekkel szórakoztatta hallgatóságát. A katedrát ilyen formán jócskán túlhordva egyik alkalommal azt mesélte el, hogy amikor ő gimnáziumi tanulmányai után egyetemre jelentkezett azon célból, hogy fizikát tanuljon, majd taníthasson többen csak legyintettek, hogy: Ugyan Béla! Hát a tudományban már mindent felfedeztek, mit akarsz te még feltalálni?

Ismerve a diszciplínák fejlődésének öles lépteit, valamint elnézve az alábbi két videót azt hiszem jól döntött anno az öreg. Van még a tudósok/mérnökök tarsolyában egy s más, nem fogunk unatkozni a jövőben sem. A legdurvább talán ugyanakkor az, hogy ezek nagy része már szinte biztos, hogy kész, a megvalósított ötletek csak arra várnak, hogy mi egyszerű emberek felkészüljünk a befogadásukra.

Addig is míg ez bekövetkezik egy kis időutazás a jövőbe:

1.  rész: 

2. rész:

 

Azt hiszem izgi lesz. De vajon kell-e ez nekünk?

A bejegyzés trackback címe:

https://kreport.blog.hu/api/trackback/id/tr614461550

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

α Ursae Minoris · http://noreg.blog.hu/ 2012.05.12. 09:26:11

Ilyesmit elöször SF-filmekben láttunk (Minority report a nagy klasszikus ebben a kérdésben) - mostanra végül is az itt látottak nagy részének a technikája már létezik, legfeljebb a dizájn, a méret szerényebb még, meg a külnféle rendszerek nincsenek ennyire összehangolva egymással.

Izgalmas érzés, hogy a saját életünkben láthatjuk a science fictiont megvalósulni. :-)
süti beállítások módosítása