K report

Sorsok

2013. március 23. - klarky

Valahol, mélyen legbelül olykor azt gondolom, hogy a tárgyak sem véletlenül születnek oda, ahova, valami céljuk az „Ő” életüknek is van.

Sokszor elgondolkodok például azon, hogy vajon a szalonból kiguruló autó meddig falja a kilométereket? Lesz-e belőle évtizedek múlva veterán kiállítások ünnepelt sztárja, vagy küldetése az első kanyarban véget ér és még bejáratósan a roncstelepen végzi?

Mitől függ, hogy egy luxusautó élete milyen irányt vesz? Ki dönt arról, hogy hátsó ülésébe királyok/uralkodók ülepe fog-e süppedni vagy a legsötétebb bűnök felé fogja vinni gazdáját? Mert számukra más út nem nagyon létezik, kevés Maybach-kal veszi kispolgári gazdája az irányt a piac vagy a kiskert felé egy-egy hétvégén.

Aztán vannak persze példányok, melyek életútja valahol kisiklik, megreked. Ők azok, akik valamilyen okból raktárak mélyére, kiskertek végébe kerülnek és ott várják a véget vagy a feltámadást. Ők azok, akik múltja családi legendáriumba szövődik, akikről mesél majd a nagybácsi a rokon kisfiúknak, de igazából senki nem tudja már a rohadó vaskupac igaz történetét. Azok is ők, akiket fellelve gyűjtők jönnek lázas izgalomba, melyek árverések kiemelt tételei lesznek, vagy akik miatt lelkes amatőrök fognak éjszakákat ebay-t és fórumokat böngészni azon célból, hogy sok-sok év és munkaóra árán ismét vég guruljanak velük az őszi napsütésben az erdei úton.

Nekik állít emléket ez a poszt. Talán egyszer még gondos kezek őket is visszateszik a végtelen útra…

Ferrari 246 GT (Dino)

ferrari_246gt_dino.jpg 

Mercedes Benz 300 SL

mercedes_benz_300_sl.jpg 

Plymouth Road Runner Superbird

plymouth_road_runner_superbird.jpg 

Rolls Royce Silver Cloud III

rolls_royce_silver_cloud_III.jpg 

Lamborghini Miura

lamborghini_miura_2.jpg 

De Tomaso Pantera (háttérben egy jobb sorsra érdemes Lamborghini Espada)

detomaso_pantera_lamborghini_espada.jpg 

Alfa Romeo Montreal

alfa_romeo_montreal.jpg

Vajon te mit csinálnál, ha a nagypapa fészerében rátalálnál egy Iso Grifo-ra?

Képek forrása az általam ismert legnagyszerűbb vintage és classic car gyűjtő tumblr oldal.

A bejegyzés trackback címe:

https://kreport.blog.hu/api/trackback/id/tr655163658

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Porsche parlagon 2013.03.23. 10:34:07

Egy (jó) ideje áll Diósgyőr egyik régi, szűk, kanyargós kis utcácskájában apró, öreg házacskák között egy szétbombázott udvaron egy vörös, 924-es Porsche. A cég első vízhűtéses-orrmotoros modellje. Még azt is túlzás mondani, hogy ridegtartáson van. Ink...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

klarky · http://kreport.blog.hu/ 2013.03.23. 15:09:09

@Neuromancer: Mhmmm, erre az autóra emlékszem, szoktam arra bringázni.

Nem volt a cég egy sikeres típusa, de azért kár érte, ettől sokkal többet érdemelt volna...
süti beállítások módosítása