K report

Boldog idők, szép gyermekkor…

2010. november 29. - klarky

Élénken élnek bennem a gyerekkori emlékek, a nyári vakációk, amikor anyuék elmentek dolgozni, mi pedig otthon élveztük a szabadságot. Emlékszem, hogy reggel elváltunk a szülőktől és legközelebb délután, a munka után találkoztunk velük, addig pedig mentünk amerre láttunk, fociztunk, bicikliztünk, rosszalkodtunk, élveztük az életet.

 
Anyuék megbíztak bennünk, mi pedig amennyire csak egy gyerek megteheti próbáltunk szót fogadni.  Nagyjából egy jelszó volt, sötétedésre érjünk haza, ja, és még egy:  ha lehet, azért együnk is valamit napközben.
 
Generációk nőttek így fel, sőt én kb. 11 éves koromtól a húgomat is pesztrálgattam, együtt lógtunk, húztuk-vontuk egymást a lakótelepen.
 
Isten tudja, hogy hogy, de felnőttünk, ha voltak is kisebb balesetek nem haltunk meg, emberben, értékben kár nem keletkezett, a szüleink pedig nem aggódták szét magukat, mentek a dolgok a maguk kerékvágásában.
 
Azt mondjuk nagyjából sejtettem, hogy ez manapság már nincs így, a gyerekek hamarabb találkoznak a barátaikkal a chat-en, mint a játszótéren és rohanó világunkban – legalábbis lépten, nyomon ezt szajkózza mindenki – a szülők sem túl nyugodtak, ha kikerülnek a gyerkőcök a látókörükből, de amit most láttam az egyik áruház akciós katalógusában az azért megdöbbentett.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Könnyen kezelhető, kártyafüggetlen mobiltelefon gyerekeknek! Nem hiszem el, ott tart a világ, odáig jutott a fogyasztó társadalom, hogy a fene nagy rohanásban már egy 5 éves gyerek is vásárlói célcsoport, ráadásul bevételi forrás kereskedőnek, távközlési szolgáltatónak egyaránt. Én azt mondom, ez azért kicsit már túlzás, nekem ez egyáltalán nem tetszik. Mi favesszőből pityókát, műanyag csőből fúvócsövet, csavarból csavarbombát csináltunk a mai kor gyermeke meg percdíjból profitot. Őrület, hol ennek a vége? És biztos, hogy jól van ez így? Tényleg olyan durva a mai világ, hogy egy nagycsoportos óvodásnak mobiltelefonra van szüksége?
 
 

A bejegyzés trackback címe:

https://kreport.blog.hu/api/trackback/id/tr642482003

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

GGerg · http://gergoblogja.blog.hu 2010.12.05. 00:08:06

Hát igen, én csak hétfőn leszek 28, de milyen jókat bringáztunk anno! Egész nap az udvaron, kertben, utcán. Gyerekként éltük meg a gyerekkort, nem félig felnőttként, felnőttes problémákkal.

Ide is vág: gergoblogja.blog.hu/2010/01/07/van_egy_tortenetem_3

Válaszoltam a kommentedre, köszönöm.
süti beállítások módosítása