K report

Ajándékozzon bosszúságot haragosának!

2011. december 14. - klarky

Közeleg a karácsony, a szeretet ünnepe. Ilyenkor mindenki igyekszik a lehetőségeihez képest a legjobb, legszebb ajándékkal meglepni szeretteit, hozzátartozóit, barátait, kollégáit és tesszük mindezt úgy, hogy lehetőleg ne csak egy-két napra lobogjon a boldogság lángja a megajándékozott szemében, hanem ha lehet, húzza ki az öröm a következő ajándékozós eseményig. 

De mi van akkor, ha valakinek úgy kell ajándékot vennünk, hogy azt egyetlen porcikánk sem kívánja, legszívesebben kiszúrnánk vele, de ugyanakkor azt sem szeretnénk, ha azonnal levágná az illető, hogy itt bizony a kicseszés esete forog fenn? Összegyűjtöttem 5 ajándéktippet, amivel meglepve valakit előbb-utóbb garantáltan eljön a pillanat, mikor a napot is elátkozza emberünk, hogy a fa alá ült velünk.

 

1., Mobiltelefon

 

Klasszikus ajándékötlet, ma már nem is szokatlan. Ha jók az információim csak tavaly decemberben 110 ezerrel nőtt az új előfizetők száma kishazánkban, úgyhogy abszolút sláger a dolog, na meg ugye ki ne szeretne egy új mobilt csak úgy ajándékba. Műszaki újdonságok iránt rajongó rokonnak – „ha elemmel megy és világít kell” szokták mondani a haladók – ajándékozzunk feltöltő kártyás okostelefont. Nem mondom, hogy olcsó ajándék, de pl. egy idegesítő após talán megér ennyit. Szóval adjuk át boldogan az új szerzeményt, és bejglitől ragacsos kezünkkel mutassuk meg, hogyan kell alkalmazásokat letölteni, szoftvert frissíteni, stb.-stb. Remek móka lesz, mikor leesik az áldozatnak, hogy a kártyájára feltöltött összeg pillanatok alatt lesz a múlté, így a készüléke viszont semmivel nem ér többet, mint egy 5 éves, ma már csak levélnehezéknek jó hagyományos készülék. Ha lehet feltétlenül úgy adjuk át a telefont, hogy az a frissítéseket automatikusan szedje le világhálóról (de nehogy wifi-n, szigorúan 3G-n), így lesz csak igazán vicces a dolog.

 

Bonusz featura: ezen készülékek akksija kevésbé intenzív használat mellet sem bír többet 2-3 napnál, úgyhogy ha jön a panasz lehet visszavágni: ja, apuka ez ilyen.

 

2., Víztisztító kancsó

 

Manapság rendkívüli módon elterjedt a tudatos táplálkozás és az egészséges életmód eszménye, úgyhogy ha van ilyen preferenciájú ismerős, lehet élesíteni ezt a pár ezer forintos ajándékot. Átadáskor ne felejtsük el megemlíteni, hogy ha eljön az idő, akkor a patront szigorúan cserélni kell és nyomatékkal hívjuk fel a figyelmet arra is, hogy a betétet túlhordani nagyon nem ajánlott. (amúgy semmi baja ha igen, a kannán villogó, cserére bíztató led simán parasztvakítás, bírja a tisztító betét sokkal tovább is, de ez titok). Lesz nagy öröm, mikor először ráeszmél az áldozat, hogy 2-3 betét 5000 Ft alatt ritkán jön ki típustól függően, a nélkül meg ugye az egész nem ér többet, mint az ócska viráglocsolója.

 

3., Nyomtató

 

Ez a legjobb ötlet szerintem. Vegyünk egy 8-10 ezer forintos multifunkciós eszközt, adjuk át azzal, hogy nézze Marika néni, Jóska bácsi, Pistike (a kívánt rész aláhúzandó), ez szkennel, másol, nyomtat labor minőségben majd dőljünk hátra. Ha igazán jó színben akarunk feltűnni, akkor segítsünk az installálásban is, így még büszkébb lesz ránk a tudatlan rokon. Lesz nagy dínom-dánom amikor a szándékoltan csökkentett tinta tartalmú (a gyártók nem hülyék) starter patron kifogy és a 8 ezer ft-os eszközbe csak a pótpatron egy tízes. Haladó rosszakarók olyan készüléket válasszanak, aminek a patronjai nem színenként cserélhetőek csak egyben, és ha véletlenül rájönne a delikvens, hogy léteznek utántöltött patronok is ezt az írást meg ne mutassuk neki a világért sem.

 

4., Kapszulás kávéfőző

 

Kérem tisztelettel álláspontom szerint ez a termék a fogyasztói társadalom legnagyobb csapása, a konzomidiotizmus netovábbja. Hisz miről is van itt szó? Megveszünk egy agyondizájnolt, szupersztárokkal halálra reklámozott kávéfőzőt azért, hogy utána darabonként 50-150 forintos kapszulával etethessük. Az külön jó, hogy az egyik gyártó kapszulája rendre nem kompatibilis a másikkal, úgyhogy a vásárláskor meghozott döntésünk kb. annyira életre szóló, mint a neten berendelt, bénán leprogramozott távol-keleti gagyi mobil beállításainál a nyelvválasztásra adott első válaszunk. Ha elcsesszük és a kínait nyomjuk, az jó eséllyel úgy is marad, ember nincs aki visszacsinálja (hacsak nincs egy kicit cipős kaját áruló haverunk a Józsin)

 

Szóval a fa alatt az ó tannenbaumot dúdolva nyújtsuk át a hauzhold öplájenszt és bízzuk a rokonra a kávéutánpótlás beszerzését. Az árakat meglátva (és persze utána számolva per csésze) két dolog következhet be. Ha emberünk tehetős akkor megveszi, rászokik és nagyon boldog lesz, mert tényleg finomakat fog készíteni neki a gép (öngól), ha meg nem, akkor előveszi a lomosból a régi kotyogóst, miközben minket a pokol tornácára ültet gondolatban.

 

(azt az információt legalább 20 évre titkosítsuk, h bizonyos készülékekhez lehet kapni tölthető örökkapszulát, max. akkor álljunk elő vele, ha már az őrület határán van a kedves ismerős)

 

5., Csomagküldőtől rendelt fogyóeszközök

 

Ez az ajándékötlet igényel némi utána olvasást, de a sikert garantált. Keressünk egy minél névtelenebb csomagküldős áruházat és válasszunk egy olyan terméket, ami kellékanyagot, vagy bármilyen fogyó hozzávalót igényel, amit idővel be kell(ene) szerezni, után kell(ene) rendelni. Mindegy mi, a lényeg, h fogyjon a felmosó fej, koszolódjon a mop, isten tudja, hogy miket árulnak. Adjuk át a dolgot az ünnep meghitt fényénél (látja anyuka, ezzel a Fuchs úr 7 perc 28 mp alatt csinálja meg a karácsonyi nagytakarítást a pincétől a padlásig), majd kitörni készülő röhögésünket fojtsuk a töltött káposztába.

 

Az ünnepek után irtó hamar fog eljönni a pillanat, amikor:

 

a., a termék úgy, ahogy van elromlik / soha nem is volt jó/ köze nincs ahhoz amit a tv-ben láthattunk;

b., működik, de után kéne rendelni valamit, de mire odáig jutunk, már sajna nem forgalmazzák pont azt a típust;

c., el se érjük a forgalmazót, mert már rég csődbe ment, átalakult, megszűnt, stb.

 

Ezzel a gesztusunkkal megint csak ott tartunk, hogy hoztunk is ajándékot, meg nem is, azaz remélhetőleg legközelebb el sem jönnek hozzánk együtt ünnepelni. Csak arra vigyázzunk, hogy nehogy az ily módon megvezetett áldozatunk is kikupálódjon és beszerezzen pár ötletet, hisz legközelebb ez esetben könnyen visszájára fordíthatja a dolgot. :-)

 

Boldog ünnepi készülődést, boldog ünnepet!

 

(A mellékelt fotók szigorúan csak az illusztráció célját szolgálják!)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kreport.blog.hu/api/trackback/id/tr953463233

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

_alesi_ · http://alesi.tumblr.com 2011.12.14. 19:40:25

Úgy-úgy. Egy darabig agyaltam, hogy mivel lehetne bővíteni a listát, de az egyszer hordott (értsd: a kedves rokon előtti próba) ruhaneműkön más nem is jutott eszembe.

Peter. · http://enginedesigns.net 2011.12.16. 21:26:54

Esetleg kiskutya vagy egyéb háziállat még büntető lehet. :) Boldog Karácsonyt Karky! :)

klarky · http://kreport.blog.hu/ 2011.12.17. 16:09:21

@Dale..: Igen, az se rossz tipp! :-)

Köszi a jókívánságot, viszont kívánom!

Vaandor 2011.12.19. 10:39:24

Gyerekeseknek a sípoló-zenélő kacat az alap. Meg a dobkészlet! :-)

2011.12.21. 00:46:04

Érdekes lista! Ezek után kétszer is megfontolom, kell-e nekem okostelefon...(amúgy sohasem kellett, ez csak jobban megerősít benne)

@Dale..: Ha szegény az utcára kerül, az nem éri meg az egyszeri kicseszést szerintem. :(

Mefi · http://mefi.be/ 2011.12.27. 20:35:28

A kapszulás kávéfőző szerintem nem ilyen rettenetesen rossz dolog. A Dolce Gusto gép legolcsóbb modellje 19 990 forint, egy kávé 90 forintra jön ki, cserébe rengetegféle tejes-habos dolgot tud művelni.

A Costa kávézóban egy ugyanilyen kávé kemény 980 forint. :)

Én napi egy kávét iszom, így simán belefér a 90 forint, ha persze sokkal többet innék, lehet elgondolkodnék.

klarky · http://kreport.blog.hu/ 2011.12.29. 10:02:12

@Mefi: Nyilván, ha csak azt veszem, h egy kávé kijön 90 Ft-ból az nem sok, de ez esetben szerintem nem indokolt az árat a Costa -val összevetni.

A mamám töltött káposztáját sem hasonlítom a Costes libamájparféjéhez semmilyen szinten :-)

Ha abból indulok ki, hogy egy átlagos őrölt kávé 4-450 Ft és egy kávéhoz én mondjuk 2-2,5 kanálnyit használok el, akkor durva különbségek jönnek ki. Vissza számolva, egy zacskóból kijön olyan 15 - 20 kv biztosan, ami nekem 2 csészét jelent. 2*20*90= 3600 Ft, azaz kb. 9x drágábban innám kapszulás kávéval a reggeli betevőt. Nagyon nem mindegy, ilyet soha nem fogok venni.

Mefi · http://mefi.be/ 2011.12.29. 16:53:09

@klarky: na jó, de a töltött káposzta és a libamájparfé otthoni előállítási költsége között is igen nagy rés tapasztalható. :D

Én azt mérlegeltem főként, hogy minden reggel kávét főzni és takarítani utána, kitalálni a pontos adagot stb. sokkal költségesebb, mint betenni a begrét a gép alá egy gyönyörű tejeskávéért.

De persze típusfüggő, ha több kávét innék, biztosan nem vennék én sem ilyet.
süti beállítások módosítása